Вучевић: Вучић има моралну обавезу да прихвати кандидатуру

БЕОГРАД: Потпредседник СНС Милош Вучевић изјавио је данас да огромна већина чланства те странке очекује да Александар Вучић настави да је води, као и да је његова морална обавеза да прихвати кандидатуру за председника Републике.
milos vucevic, Grad Novi  Sad
Фото: Град Нови Сад

"Има моралну обавезу према пристојној Србији, према свим грађанима који желе да виде Србију као модерну, пристојну државу која се развија, напредује, побеђује, поштује све своје и грађане и суседе, али која не да на себе", рекао је Вучевић новинарима након седнице Главног одбора СНС.

Одговарајући на питања новинара, Вучевић је подсетио да је Вучић више пута поновио да има "озбиљну задршку" да ли да се поново кандидује за председника странке.

"Верујем да сви који сада стојимо пред вама немамо дилему да би он требало то да уради и очекујемо то од њега, али очигледно код њега подстоји задршка по том питању", рекао је Вучевић.

Publisher ID
aleksandar.grubesa
Created
Sat, 09/18/2021 - 12:59
Media name
д

Навео је да је на седници било различитих ставова по том питању - предлога да се одложи избор председника странке, али и оних који су мишљења да треба одмах изабрати председника странке на предстојећој изборној скупштини СНС.

"Није донета одлука. Чућемо сви какав је став председника Вучића о томе", додао је Вучевић.

"Избори треба да буду на територији целе Србије"

На данашњој седници Главног одбора СНС није било речи о припремим радњама и спровођењу председничких, вероватно и парламентарних избора на пролеће следеће године на територији КиМ, али та странка нема ни "промил сумње" да избори треба да се спроведу свуда где живе наши грађани, на територији целе Србије, па и на КиМ као делу њене територије, рекао је потпредседник СНС Милош Вучевић.

Он је новинарима након седнице Главног одбора СНС рекао и да је Извршни одбор СНС предвидео делегате за страначку скупштину и са територије КиМ.

"Имаћемо представнике на нашем конгресу са територије КиМ, као и из других делова Србије и за нас ту нема никаквог одвајања. Сигуран сам да ћемо и овај пут, на пролеће следеће године, имати снаге, знања, умећа и вештине да организујемо изборе за републичке спрске органе и на територији КиМ, као што смо и до сада радили, иако је то ужасно тешко и компликовано пошто имате опструкцију Албанаца, институција у Приштини, али и дела међународне заједнице", казао је Вучевић.

Када је реч о предстојећим локалним изборима на КиМ Вучевић је позвао све Србе са те територије да подрже кандидате које је предложила Српска листа.

"Ми пружамо јединствену и снажну подршку свим кандидатима Српске листе и позивамо све Србе са КиМ на потпуно јединство, да подрже наше кандидате које је предложила Српска листа", рекао је Вучевић.

Истакао је да је много важно да "политички одбранимо" наше општине и да српска заједница задржи своја управљачка права на територији КиМ.

Вучевић је нагласио да је то услов свих услова за даљи опстанак Срба на КиМ и додао: "Била би катастрофа ако почнемо да губимо српске општине на територији КиМ зато што смо несложни, а Албанци постигли јединство да победе у већинско српским општинама само играјући на карту нашег нејединства које се увек потпирало и албанском активношћу, а и мало међународном заједницом и нашом, нажалост, некад неслогом".

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести