ВУЧЕВИЋ ЗАБРИНУТ Упад специјалаца у КБЦ "Косовска Митровица" појачавање терора над Србима

Министар одбране Србије Милош Вучевић оценио је за Косово онлајн да је јутрошњи упад специјалаца у КБЦ "Косовска Митровица" наставак онога што косовске власти раде од доласка Аљбина Куртија на чело администрације у Приштини, указујући да је веома забринут због онога што следи јер Курти неће стати са терором над српским народом с циљем етничког чишћења.
Youtube printscreen/Kosovo Online
Фото: Youtube printscreen/Kosovo Online

"Ово јутрос је наставак свега онога што Приштина ради, не само претходних дана, већ недељама и месецима, односно од доласка Аљбина Куртија на чело администрације у Приштини. Оно што нас забрињава јесу упади у приватне станове и узнемиравања српских породица на северу, а посебно упад у КБЦ Косовска Митровица. За њих ништа није свето, за њих нема пристојности, за њих нема поштовања људских права и бојим се да ће се тај терор над Србима само појачавати, односно интензивирати", казао је Вучевић за Косово онлајн.

Вучевић наводи да Курти догађаје у Бањској види као идеалну прилику да појача провођење етничког чишћења Срба са Косова и Метохије.

"Очекујем да ће ти њихови органи почети да доносе одлуке о заплени имовине лица за која сматрају да су опасност за њихов режим због отпора етничком чишћењу српског живља на Косову и Метохији. Не мислим да ће стати и крајње сам забринут за оно што нам следи", закључује Вучевић.

Велики интервју са министром Вучевићем, у коме је говорио о свим актуелним збивањима у вези са питањем безбедности на Косову и Метохији и степену спремности Војске Србије за све изазове који су пред њом, објавићемо сутра на порталу Косово онлајн.

EUR/RSD 117.1309
Најновије вести