Вучевић: Желимо што бољу заступљеност партија

БЕОГРАД: Иницијатива за смањивање изборног цензуса на три одсто говори о томе да Српска напредна странка (СНС) жели што бољу атмосферу у друштву и што бољу заступљеност у парламенту свих политичких партија које учествују на изборима, изјавио је данас Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада и потпредседник Главног одбора СНС-а.
Potpredsednik SNS i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Foto: V. Fifa
Фото: Фото: В. Фифа

"Српска напредна странка жели да то пресликавање изборне воље, односно гласања, буде заступљено или што заступљеније у парламенту и да вратимо дијалог у парламент а не на тргове и улице где им није место", рекао је Вучевић у јутарњем програму РТС-а.

Он је рекао да је Српска напредна странка спремна за предстојеће изборе, оцењујући да ће и изборна кампања и избори бити врло тешки за СНС.

Вучевић каже да ће та странка у изборној кампањи представити своје резултате, али да ће у првом плану бити планови за будућност.

"Кампања је увек тешка, ако желите да победите, кампања може бити лака само за оне који не иду да победе или не очекују да добију велику подршку грађана, односно да преузму још већу одговорност за државу, градове и општине. Тако да странка која се спрема да изађе одговорно пред грађане и тражи њихову подршку и изађе са програмом и резултатима за будући период, мора и треба да очекује да ће кампања бити тешка", оценио је Вучевић.

Он наводи да чињеница да је неко данас популарнији у односу на друге не значи да ће се то рефлектовати у формирању власти после избора и да нема дилеме да ће, ако се деси да СНС нема већину, доћи до обједињавања осталих политичких субјеката против те странке.

Додао је да СНС жели да покаже да се мења и да је као политичка организација спремна да преузме одговорност, као и да је свесна обавеза које има као странка с највећом подршком грађана.

"Желимо да будемо још агилнији у нашем раду, да оне који се нису добро показали, променимо и дамо шансу младим људима", закључио је Вучевић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести