Вучић честитао Путину Дан бранилаца Отаџбине

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић упутио је данас, поводом сутрашњег празника Дана бранилаца Отаџбине, честитку председнику Руске Федерације Владимиру Путину.
1
Фото: Tanjug

"Поштовани председниче Путин, драги пријатељу,

Честитам Вам Дан бранилаца Отаџбине, дан који је више од празника, јер је симбол херојске и славне историје Русије, патриотизма руске војске и њеног јединства са народом", навео је Вучић и истакао да му је част што је Србија у тешким историјским тренуцима била на истој страни, страни истине и правде.

Он је подсетио да су Србија и Русија, у тежњи да свет буде боље место за будућа поколења, кроз велика искушења стизале до великих победа, градећи тако и јаке везе између два братска народа.

"То нас обавезује да јуначка дела наших предака заувек памтимо, уз велику захвалност и дубоко поштовање, као и да подсећамо на слободарску традицију наших двају братских народа", рекао је председник Србије.

Он је захвалио председнику Путину за част коју је указао Србији и свим њеним грађанима, позивајући га да присуствује величанственој прослави 75. годишњице Дана победе над фашизмом 9. маја у Москви.

"Дозволите да Вам захвалим и на личном ангажовању у блиској војно-техничкој сарадњи наших двеју земаља која доприноси нашој мирној будућности. Русија увек може да рачуна на Србију као постојаног пријатеља и поузданог партнера у развоју свестране сарадње", наводи се у честитки председника Вучића.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести