Вучић: Данас је Србија најјача економија у региону, број сиромашних је све мањи

ВЕРОНА: Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је Србија данас најјача економија у региону, као и да је број сиромашних грађана све мањи.
1
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Он је то рекао за телевизију Пинк на питање о изјави Здравка Поноша да је у Италију отишао "како би јео и пио" и додао да су то изјаве "оних који се себи диве цео дан и смишљају ту једну реченицу".

"Према подацима Светске банке и разних агенција, у Србији је све мање сиромашних. За време човека који је био мој противкандидат а има хрватско држављанство, просечна плата је била око 750 евра. Сачекаћемо ускоро нови пресек, али је увећана 100 или 130 одсто у односу на период од пре девет година", рекао је он и додао да је тада регион имао веће просечне плате од Србије, Црна Гора за чак 50 одсто.

Он је истакао да га муче две ствари - то што су плате у Београду и Новом Саду веће него у другим градовима и раст БДП-а.

"Много смо енергије уложили, много сам фабрика отворио, подигли смо Јумко из мртвих, мораћемо да радимо више та југ и за Врање, за аутопут који смо направили и уз позориште Бора Станковић и болницу, да бисмо променили стандард. Друга ствар је раст БДП и не кријем незадовољство и понашањем неких министара и директора јавних предузећа и то се види по мом лицу", рекао је он.

Према његовим речима он не крије да је разочаран одлуком у вези литијума, јер сматра да је на њој инсистирано да би се Србија ослабила.

"Емоција је постала доминантна, а негартивна емоција је најопаснија и нешто чему не можете да се супротставите. Ма колико се трудили да рационално одговорите на то, не можете. Просечно се грађани задржавају на једној вести не више од 3 секунде, видео материјалима 10 секунди. То говори о нашој површности, али не могу да одустанем од такве политике", рекао је он.

Говорећи о посети сајму вина у Италији, он је рекао да је ту због важних састанака.

"Пре свега са нашим партнерима Рамом и Ковачевским, а посебан печат је састанак са премијерком Италије и државним руководством. Обнављамо те контакте посебно са регионом Венето из кога долази највећи број инвеститора, после су Ломбардија и Пијемонте. То говори о значају нашег ангажмана, али то није ни први ни последњи пут да слушамо увреде људи који гледају како други раде", рекао је Вучић.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести