Вучић: Добар састанак са Вархеијем, хвала на подршци

БРИСЕЛ: Председник Србије Александар Вучић захвалио је комесару за суседску политику и проширење ЕУ Оливеру Вархеију, са којим се јутрос састао у Бриселу, на значајној подршци коју Европска унија пружа кроз екномски, политички и вредносни допиринос напретку Србије.
1
Фото: instagram/ buducnostsrbijeav

"Посебно хвала комесару на томе што му није тешко да чује и саслуша представнике Србије, ма како то некоме чудно звучало. Веома добар разговор", написао је Вучић на свом званичном Инстаграм профилу након састанка са европским комесаром за суседску политику и проширење.

Вучић и Вархеји су, како је раније најављено, разматрали напредак Србије на путу евроинтеграција у светлу годишњег извештаја који би Европска комисија требало да објави почетком октобра.

Очекује се да Комисија заједно са извештајем о напретку земља у процесу приступања ЕУ објави и велики економско инвестициони план за Западни Балкан.

У наставку другог радног дана у Бриселу, председник Србије од 11 часова учествује на новој рунди дијалога Београда и Приштине на највишем нивоу.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести