Вучић: Добро се осећам, тешка недеља, одмараћу наредних

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић каже да се, после здравствених проблема, које је имао претходног викенда, сада добро осећа.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/video
Фото: Председник Србије Александар Вучић Фото: Танјуг/видео

Добро сам, одлично. Био је проблем у петак и суботу и то је то, рекао је Вучић за ТВ Прва.

Додао је да се већ у понедељак вратио на посао, као и узима терапију редовно, те да су му лекари саветовали да буде мање ангажован.

Али, била је тешка недеља, па нисам могао, али верујем да ћу у наредним недељама моћи, рекао је Вучић.

Председник Србије је прошлог петка увече, 15. новембра, примљен на Војномедицинску академију у Београду, због кардиоваскуларних проблема.

Одлука о докторату Малог дубоко политичка

Председник Александар Вучић изјавио је данас да га није изненадила одлука Београдског универзитета о докторској дисертацији Синише Малог, за коју је рекао да је дубоко политичка.

У питању је политичка одлука без преседана, рекао је Вучић за телевизију Прва.

Рекао је, да се, када је реч о избору за министра у влади, анализира нешто друго, а то је какве резултате постиже Мали, а какве, рецимо, "стручњак (Дејан) Шошкић".

Вучић је рекао да је питање академске честитости од изузетног значаја за Србију, те да није читао докторску дисертацију Синише Малог, да је видео да у њој има интересантних ствари, али да није стручан да то процењује.

Како је рекао, одлука БУ говори и о слободама у Србији, наводећи да тако нешто не би раније било могуће.

С Путином увек причам отворено о свему

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да главна тема у његовим предстојећим разговорима с руским председником Владимиром Путином треба да буду билатерални односи и додао да они увек разговарају отворено о свему, а да ли ће тема бити и обавештајна афера, то је, каже, сфера разговора у четири ока.

"Не спадам у политичаре који воле да се хвале - ала сам му рекао. Шта ћу да разговарам то је за нас двојицу, у четири ока ћемо разговарати", рекао је Вучић на питање новинара ТВ Прва да ли ће и Путина, с којим би требало да се састане 4. децембра питати - зашто, као што је и руског амбасадора.

Он је навео да је поносан на чињеницу да је добио орден Александра Невског од Путина, 105. година након што га је пре њега добио само један Србин.

"И то од таквог председника, Владимира Путина, а не Јељцина, да се нико не увреди. Увек разговарамо отворено, увек о свим питањима и верујем да Србија има искреног пријатеља и доброг партнера у Русији, што могу да потврдим да Русија свакако има у Србији на Балкану", рекао је он.

Вучић каже да тема број 1. у њиховим разговорима треба да буду наши билатерални односи, који укључују све боље економске односе и све већу економски размену.

"Наравно, Путин је тај, нисам ја сам на том састанку, који ће имати своје теме и ми смо спремни да разговарамо о сваком питању. Желимо да градимо добре, најбоље односе са Русијом уз узајамно поштовање и поверење", поручио је Вучић.

Подсетио је колико нам је Путин већ помогао, посебно 2015. године када је спречио усвајање резоилуције о Србији као геноцидном народу у СБ УН, али и у очуивању територијалног суверенитета и интегритета.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести