Вучић допутовао на Кубу,следе званични разговори

ХАВАНА: Председник Србије Александар Вучић допутовао је данас на Кубу у дводневну званичну посету, којој, судећи по водећим националним медијима, званична Хавана придаје велику пажњу.
Aleksandar Vucic/Tanjug
Фото: Tanjug

Вучић ће посету почети данас поподне, по средњеевропском времену, посетом Фабрици цигара, једног од кубанских националних брендова, а око 17.00 сати састаће се са председником Народне скупштине Естебаном Ласом Ернандесом.

Након тога, српски председник ће на Универзитету Хавана одржати предавање на тему "Србија у Европи - чувар независности и суверенитета".На данашњој агенди је и посета специјалној развојној зони луке Маријел.

У посети Хавани председника Србије, иначе, прате министри привреде Горан Кнежевић, пољопривреде Бранислав Недимовић и здравства Златибор Лончар, као и градоначелник Београда Синиша Мали.Вучић се сутра састаје са кубанским председником Раулом Кастром, на чији позив и борави у посети.

За петак је предвиђен и обилазак кубанског Центра за генетски инжењеринг и биотехнологију, као и пленарни састанак делегација две земље.Вучић ће сутра посетити и Меморијални комплекс посвећен националном хероју Хосеу Мартију.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести