Вучић: Драго ми што у Нови Сад на протест иду “Соколом”

БЕОГРАД: Председник Александар Вучић изјавио је вечерас, коментаришући два протеста у последњих недељу дана у Новом Саду против усвајања ГУП-а, да постоји агресивна група људи, који, између осталог, жели да се уведу санкције Русији, а Србија повуче са КиМ, те да је увек то иста група која организује политичке протесте, додајући да му је, ипак, драго када види фотографије да у Нови Сад део њих одлази - брзим возом “Соко”.
v
Фото: Tanjug/ Video arhiva

На питање о прошлонедељном протесту због усвајања Генералног урбаништичког плана у Скупштини Новог Сада, када је реаговала и полиција, али и приватно обезбеђење, Вучић је за ТВ Пинк рекао да ту нема ништа спорно.

Имате испред зграде приватно обезбеђење, које има све сертификате, у складу са законом и њихова је обавеза да чувају објекат и гледају да уз минималу силу отклоне опасност, када неко нападне вашу кућу. И шта су урадили - ништа. То је политички протест, рекао је Вучић.

Када је реч о вечерашњем протесту у Новом Саду, констатовао је да му је драго што је видео да су неки из Београда у Нови Сад отишли - брзим возом “Соко”.

Скупиле се странке, то су еколози, Не давимо Београд, многи други, више из Београда него из Новог Сада, приметио је Вучић.

Указао је да постоји агресивна скупина људи, грађански оријентисаних, па чак и антисрпски, у жељи да се уведу санкције Русији, да се осуди РС, а Србија повуче са КиМ.

Они су прилично агресивни, организовали су то вечерас, напали су и просторије СНС, због српске заставе и за то ће одговарати, рекао је Вучић.

Додао је да и да су прошле седмице покушали да спрече доношење ГУП-а у Новом Саду, те да су хтели и мишеве да пусте у згради у којој је заседала новосадска скупштина.

Мислите да је то неки фини скуп, па их неко напао… Не, то су они исти који увек праве неред и тиме се хвале. Али, мени је важније да су признали да оно против чега су били - данас користе, воз ''Соко''. Честитам им на томе, рекао је Вучић и додао да је то наш воз, који смо могли да имамо 10, 20 или 30 година раније, али - нисмо.

Драго ми је да уживају у благодетима, које су резултат нашег рада. Куповаћемо још возова, радити пруге, чцтврти мост у Новом Саду, само да нас не ометају. Они су за мене грађани, као и сви други, али не подносим насиље, рекао је Вучић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести