Вучић: Економски одлични,да унапредимо политичке

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је са државним врхом Председништва БиХ разговарао о унапређењу односа, посебно политичких, те како убудуће да се избегавају ситуације које би могле донети проблеме једној или другој земљи. 
vucic tanjug
Фото: Tanjug

Економски односи Србије и Босне и Херцеговине значајно су изнад нивоа наших политичких односа, за које не бих рекао да су лоши, рекао је Вучић на конференцији за новинаре након састанка с члановима Председништва БиХ.

Вучић је подсетио да је трговинска размена у првих шест месеци била милијарду и 424 милиона евра, те да сваке године расте за нових 200 милиона, сто, како је рекао, БиХ сврстава уна једно од најзначајнијих места међу спољнотрговинским партнерима Србије. 

У међувремену се, додао је, отклоњене су многе баријере које су у економским односима, трговинским посебно, постојале, а кад је реч о политицким односима Вучић је рекао да су данас разговарали о даљем унапређењу тих односа, а посебно о томе како да се убудуће избегавају ситуације које би могле донети проблеме једној или другој земљи. 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести