Вучић: Формирање Народног покрета до маја, нико не жели да укине СНС

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић најавио је вечерас да хоће до маја, када ће бити одржана скупштина Српске напредне странке, да формулише политику Народног покрета за државу, додајући да неће бити укидања странака.
vucic yt
Фото: Youtube Printscreen

“Нико не жели да укине СНС као што су они причали. Ја мислим да је то убедљиво најбоља политичка партија у Србији и да све остале заједно не могу да се пореде. Да ли ту има кукоља? Наравно да има, да ли има неодговорних функционера који злоупотребљавају? Наравно да има. И у томе је снага СНС да то може да види и прихвати, за разлику од свих других”, рекао је Вучић на ТВ Хепи.

Он је објаснио разлоге због којих жели да формира Народни покрет за државу који, како је рекао, не би био антистраначки већ надстраначки.

“То је нека врста народног покрета за државу и идемо до маја, до скупштине странке, да може и највећа странка у Србији да се сагласи уколико буде желела”, рекао је он.

Како је додао, сматра да је у овом тешком периоду потребно постићи јединство.

Наводећи да највећи број интелектуалаца подржава нормалну и пристојну Србију, Вучић је рекао да жели да их окупи.

“А не да имамо интелектуалце екстремисте, а који се невероватном брзином уједине. Никакве разлике у ставовима нема између Мајића и Биљане Стојковић  и Слободана Самарџића и Синише Ковачевића. У чему је разлика? У волумену псовки? Ни у чему. Једни су лажно либерални левичари, други лажно конзервативно десничари”, рекао је Вучић.

Он је рекао да жели да покаже да су интелектуалци и права елита за пристојну, рационалну и успешну Србију и Србију будућности.

“И у томе ћемо успети. То ће бити један од циљева. Да радници, да сељаци којима ћемо да се поносимо”, рекао је Вучић.

Он је навео да не тражи подршку народа за себе, додајући да је већ добио.

“Не тражим било шта за себе, ни опрост, ни награду, нити ћу икада да напустим ову земљу, за ову земљу живим и борим се 24 сата”, рекао је Вучић и додао да жели пут нормалности и пристојности.

Вучић је рекао да је циљ да покрет има надстраначки карактер.

“Да, политичке странке, наравно. Без њих нема демократије, нема суштине. Да, надам се СНС, да, надам се многе друге политичке странке, нећу ја у њихово име да доносим одлуку, али се надам и многи други људи који неће да улазе у странке и који желе да пруже подршку очувању Србије у тешким тренуцима”, рекао је Вучић.

Вучић је појаснио да је то позив за опште супростављање авантуризацији.

Председник је најавио да ће у суботу ићи у Владичин Хан, а осврнуо се и на коментаре опозиције у вези са тамошњом фабриком Теклас.

“Тамо је један од лидера екстремистичких странака, (Бошко) Обрадовић држао митинг и рекао да треба да се укине фабрика. Тамо ради 1.300 људи. Замислите да тих 1.300 људи немају од чега да живе? И када све то видите, онда морате да кажете људима зашто је свака фабрика важна и да се заједнички изборимо за то”, рекао је Вучић.

На коментар водитеља да је и “један од најбогатијих људи у Србији” рекао у предизборној кампањи да је њихова основна идеја да ће истерати стране инвеститоре, прецизирајући да мисли на Ђиласа, Вучић је одговорио да о Ђиласу може да говори безброј других ствари, али да није баш тако рекао.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести