ВУЧИЋ: Грађани Републике Српске извините због страшне кампање која се против вас води

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић извинио се данас грађанима Републике Српске због "страшне кампање коју против њих води један део политичке јавности у Београду" и поручио да ће изборна воља грађана бити одбрањена.
Инстаграм @buducnostsrbijeav
Фото: Инстаграм @buducnostsrbijeav

"По први пут у животу Републике Српске, обраћам вам се у име српског народа и свих грађана Србије. Желим да вас извиним због страшне кампање коју против вас, наших сестара и браће, води један део политичке јавности у Београду. Један део оних који никако не могу да се помире, са бог зна којим узастопним поразом и који по сваку цену желе да дођу на власт, па макар то учинили и преко ваших леђа, макар вас окривили за поразе иако им ни за шта нисте криви", поручио је Вучић у видеу који је објавио на инстаграм налогу @buducnostsrbijeav.

Додао је да је на изборима гласао мали број људи из Републике Српске, али у складу са законима и Уставом Србије.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

"Знају они добро колико је мали број људи из Републике Српске гласао, у складу са законима ове земље Републике Србије, у складу са уставом Републике Србије. Баш онако како су и њихови контролори на бирачким местима потврдили, мирно, цивилизовано и онако како то приличи озбиљним и одговорним људима", рекао је Вучић.

Председник се нагласио да већинска Србија и српски народ воле Републику Српску,  увек поштујући Босну и Херцеговину.

"Ми волимо Републику Српску, никада се нећемо одрећи свог народа. И увек ћемо бити уз вас и нећемо бежати и нећемо се склањати од оних који би да се данас са вама посвађају", истакао је Вучић.

Вучић је поручио грађанима Републике Српске да не брину.

"Многи споља који би желели да наметну њихова решења, како би направили банана државу од Србије, неће проћи са својим намерама. У име грађана Србије, у име целог нашег народа, вама, али и свима у Србији желим да поручим, одбранићемо изборну вољу народа и у то нема никакве сумње", закључио је Вучић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести