Вучић грађанима: Уз вашу подршку одолећемо свим притисцима

ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ: Председник Србије Александар Вучић поручио је данас, током обиласка реновиране Основне школе "Момчило Настасијевић" у Горњем Милановцу, да ће бити још много изазова у будућности пред Србијом, али да ће држава само уз подршку грађана успети да одоли свим притисцима.
Танјуг/Драган Кујунџић/Председник Вучић у Горњем Милановцу
Фото: Танјуг/Драган Кујунџић/Председник Вучић у Горњем Милановцу

"Добро сте увек разумели у каквој се ситауцији држава налазила. Пред нама је још много изазова у будућности, имаћемо и нове мигрантске кризе и нове вирусе и имаћемо много мука да сачувамо своју земељу и КиМ у Србији. Биће много проблема, али уз ваше поверење и подршку уверен сам да можемо да одолимо свим притисцима", поручио је Вучић великој броју окупљених грађана.

Председник је најавио да ће се градити брза саобраћајница која ће спојити центар Горњег Милановца са аутопутем "Милош Велики", како би грађани имали бољу саобаћајну везу до аутопута.

Вучић је најавио да ће се урадити и канализација у Такову и Руднику, али и у Прањанима и другим местима, које ће добити бољу инфраструктуру.

Фото: Танјуг/Драган Кујунџић/Председник Вучић у Горњем Милановцу

"Урадићемо још две школе у Горњем Милановцу на исти начин као што смо урадили ову школу", рекао је Вучић и подсетио да ће држава реализовати програм развоја Србија 2025.

Поновио је да је Србија у јануара имала раст БДП-а од чак 6,5 одсто и додао да није било корона вируса да би наша земља ове године имала најбољи резултат по том питању у својој историји.

"Ако наставимо вредно да радимо, имаћете значајно увећане плате и пензије ове године и оне ће наставити да расту из године у годину, као и животни стандард грађана", поручио је Вучић додајући да је циљ да се људи врате из иностарства у Србију и да се млади задрже у земљи.

Хвала на огромном поврењу и великој подршци, а ускоро ћу опрет доћи неке друге објекте да отварам, додао је Вучић.

Вучића је испред школе дочекао и велики број деце која су желела да се фотографишу заједно са њим.

„Деца су храбра и не плаше се корона вируса”, приметио Вучић, који је потом поиграо са децом у новој фискултурној сали и проверио своје умеће баратања лоптом.

У јануару 245 деце више у Србији, очекујемо даљи раст

У Србији је у јануару забележено 245 деце више него у истом месецу прошле године, изјавио је данас председник Србије Александар Вучић и изразио очекивање да ће број деце у нашој земљи наставити да расте.

"Мали је то период да би изводили правилности али се надмао се да ће се тај број постепено померати на боље као што је било боље у 2019. у односу на 2018. годину по питању броја деце", рекао је Вучић новинарима да у реновираној Основној школи "Момчило Настасијевић" у Горњем Милановцу.

Каже да је држава уложила у школу готово 2,5 милиона евра и да сада деца имају неупоредиво боље услове.

Вучић је додао да у тој школи има 565 ђака и да има нешто више предшколаца него пре три или четири године, као и да очекује да ту буде још више првака.

"Нама је посао да пружимо добро оброзвање деци и да родитељи виде будућност и да не напуштају земљу, а оне што су отишли да вратимо у земљу".

Вучић је поновио да ће бити урађена брза саобрахцајница која треба да споји Горњи Милановац са аутопутем и да ће за то бити издвојено више од 10 милиона евра.

Председник је нагласио да је Србија у јануару имали раст привреде у јануару од 6,5 одсто, шст је највећи раст у Европи.

Додао је да смо имали раст у туризму у јануару од 24 одсто, али да ће та цифра бити смањена због корона вируса у Кини, пошто су кинески туристи значајани за нашу земљу.

"Очекујемо даље проблеме пошто све светске берзе су у паду, али имаћемо довољно снаге да то пребродимо", рекао је Вучић.

Фото: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bk

Вучић са малим шампионом Балкана у каратеу

Александаар Вучић, који данас обилази адаптирану и реновирану зграду Основне школе "Момчило Настасијевић" у Горњем Милановцу, срео се и са Петром Петровићем, шампионом Балкана у каратеу у категорији дечака рођених 2011. године.

"Мали Петар, балкански шампион у каратеу", написао је Вучић на Инстаграм налогу "будућнострбијеав" уз фотографију са дечаком.

Председник Србије посетио је данас адаптирану и реновирану Основну школу "Момчило Настасијевић" у Горњем Милановцу, у чију је реконструкцију уложено 248 милиона динара.

Испред школе, Вучића су дочекали ученици и бројни грађани Горњег Милановца, са којима је поразговарао, а са некима од њих се и сликао.

ОШ ''Момчило Настасијевић'' у Горњем Милановцу основана је 1964. године, а назив је добила по српском песнику, Момчилу Настасијевићу.

Школи су са председником посетили и министар просвете Младен Шарчевић, директор Канцеларије за јавна улагања Марко Благојевић, председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести