Вучић и председник ХБИС Групе о Железари

БЕОГРАД: Председник Републике Србије Александар Вучић састао се јутрос са председником ХБИС Групе Ју Јонгом са којим је разговарао о пословању Железаре Смедерево и плановима за наредну годину.
1
Фото: Tanjug

Председник Вучић је изразио дубоку захвалност председнику Народне Републике Кине Си Ђинпингу, кинеском народу и председнику ХБИС Групе Ју Јонгу за очување и данашње успешно пословање Железаре Смедерево. 

Ју је председника Србије информисао о резултатима пословања у 2017. години, у којој је произведено 1,5 милиона тона челика. Остварени приход износи 750 милиона долара у односу на 433 милиона долара остварених прошле године, док су укупне инвестиције у Железару у 2017. години износиле 160 милиона долара. 

Он је изнео планове за наредну годину, којима је предвиђена производња 1,8 милиона тона челика, уз укупни приход од милијарду долара, саопштила је прес служба Председника.

Председник Вучић се посебно осврнуо на бригу коју компанија Хестил посвећује радницима смедеревске Железаре. 

Компанија Хестил, како се наводи у саопштењу, константно ради на побољшању радног окружења, услова рада и активно промовише обуку особља, користећи помоћ кинеског Министарства трговине у организацији обука у иностранству. 

Ју је информисао председника Србије и о развоју индустријске зоне Смедерево и изразио намеру да у следећој години ХБИС Група доведе значајан број компанија из Кине, које би отвориле своје производне погоне у тој зони.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести