Вучић и Путин о решавању питања Косова и Метохије

СОЧИ:  Председник Александар Вучић изјавио је данас да је захвалан Русији на подршци међународном праву и Србији по питању Косова и Метохије и очувања територијалног интегритета наше земље.
Vučić i Putin u Sočiju Foto: Tanjug/video
Фото: Вучић и Путин у Сочију Фото: Танјуг/видео

Он је, на заједничкој прес конференцији са руским председником Владимиром Путином, рекао да је шефу руске државе пренео своја "невелика очекивања о будућности по питању преговора са албанском страном"."Пре свега имајући у виду њихове изјаве, најаве и покушаје да се додатним притисцима искамчи само признање независности Косова, а да Србија не добије ништа", рекао је Вучић.

То, поручио је, није ни могуће, ни реално и неће се догодити.Вучић је поновио да је захвалан Путину на томе што по том питању Србији пружа сталну и чврсту подршку.Путин је рекао да је позиција Русије по питању Косова и Метохије непромењена и да основ за решавање треба да буде резолуција Савета безбедности 12 44.

Русија је, истакао је Путин, спремна да подрзи могуће компромисно ресење косовског проблема, ако оно буде постигнуто између Београда и Приштине, и да ће Русија "бити на страни Србије".

Он је истакао да је Русија је за мирно ресење косовске кризе, поштовање суверенитета и целовитости Србије, и за адекватно поштовање права свих етничких група.

Русија није променила своју позицију - основ за решавање питања КиМ треба да буде резолуција 12 44.

Вучић: Задовољни војнотехничком сарадњом са Русијом

СОЧИ:  Председник Србије Александар Вучић изразио је данас у Сочију, након разговора са председником Русије Владимиром Путином, задовољство војно-техницком сарадњом са Москвом.

„Имамо одличну војно-техничку сарадњу. Захвалан сам на подршци нашој армији“ рекао је он на заједничкој прес конференцији.

Вучић је казао да је Србија купила "много сназних и добрих ствари" од Русије.

„Путин ме је претходног пута посаветовао шта да купимо. Послушао сам тај савет, и то треба да нам дође у Србију”, истакао је он и додао да ће Србија наставити да опрема своју војску у складу са финансијским могућностима.

Замолио је грађане у Србији да сагледају како нам је изгледала пре шест година, а како сада изгледа ниво опремљености војске.

"Поносан сам нашом сарадњом", казао је он.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести