Вучић и Тачи са Могеринијевом 7. септембра у Бриселу

БРИСЕЛ: Председник Србије Александар Вучић састаће се са косовским председником Хашимом Тачијем 7. септембра у Бриселу, најављено је данас из Европске службе за спољне послове. 
Vučić,Mogerini i Tači  Foto: AP Photo/Evan Vucci
Фото: AP Photo/Evan Vucci

Из ЕУ поручују да очекују постизање ”конкретног напретка” када је у питању дијалог о свеобухватној нормализацији односа Београда и Приштине.Висока представница за спољну политику и безбедност и потпредседница Европске комисије Федерика Могерини састаће се 7. септембра у Бриселу са Вучићем и Тачијем, "у оквиру дијалога о нормализацији односа коме она посредује”, саопштено је из Европске службе за споље послове (ЕЕАС).

У саопштењу се наводи да ће шефица дипломатије ЕУ наставити разговоре са два председника о споразуму о свеобухватној нормализацији, а у циљу постизања ”конкретног прогреса”. У саопшетњу ЕЕАС се још једном наглашава приоритет који се придаје дијалогу Београда и Приштине и европској перспективи читавог региона.

Претходна рунда високог политичког дијалога Вучића и Тачија одржана је у Бриселу 18. јула.Тада је договорено да се интензивира рад на покушају проналажења компромисног решења, као и да се сачува мир и стабилност у односима Београда и Приштине.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести