Вучић: Избори су ту, наставак изборних радњи по укидању ванредног стања

ЧОРТАНОВЦИ: Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће пре укидања ванредног стања поново разговарати са странкама које су се изјасниле за учешће на изборима и да ће их обавестити о стеченим условима за наставак изборних радњи.
vucic
Фото: Tanjug (Rade Prelić)

"Обавестићу их када ће бити стечени услови. Разговараћемо да се договодимо да РИК сачека два или пет дана од окончања ванредног стања, па тек онда да крену изборне радње", рекао је председник.

Вучић је подвукао да су избори ту, правила јасна, и да свако ко жели да учествује у њима то може, а ко неће - то, каже, није његов проблем.

Избори су, према његовим речима важна ствар за демократију Србије.

Вучић је, након обиласка радова на прузи Београд-Нови Сад код Чортановаца, упитан да ли се плаши или радује све гласнијим позивима Бошку Обрадовићу и Драгану Ðиласу да одустану од бојкота и изађу на изборе, рекао да не жели да се изјашњава о томе, а кад је реч о изборима разговараће, каже, са странкама са којима је разговарао и пре увођења ванредног стања.

"О изборима ћу прво разговарати са странкама са којима сам разговарао о изборним радњама и то пре укидања ванредног стања", најавио је.

Истакао је да је свакако најважније шта се оставља иза себе, шта и како се неко бори за будућност земље и грађане.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести