Ухапшени нападачи на Борка Стефановића 

Припадници Министарства унутрашњих послова у Крушевцу ухапсили су М. Ж. (1988) и Д. Г. (1987) који се сумњиче да су око 17:30 часова напали Борка Стефановића, председника Левице Србије, и још неколико младића.
policija, pixabay
Фото: pixabay.com

Полиција је идентификовала још једну особу за коју се сумња да је учествовала у нападу и за њом интензивно трага, саопштио је МУП.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова након чега ће, уз одговарајућу кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву, пише у саопштењу.

 Вучић: Држава је реаговала хитно, обавила свој посао

"Добио сам информацију по окончању састанка. Република Србија је правна држава, лица која су учествовала у инциденту су ухапшена. Нападнути имају лакше повреде. Држава је реаговала хитно, обавила свој посао, показала да није банана држава", рекао је он након састанка са премијерком и министрима одржаном поводом ситуације на КиМ. 

Он је нагласио и да не жели да говори о различитим верзијама како је до тог напада дошло. 

"Немам право да се залажем за најоштрију казну, али бих волео да се то догоди, јер Србија мора да буде земља у којој се поштује кад неко има другачије мишљење, у којој се поштује право на окупљање...", поручио је. 

Додао је и да је то једини начин на који држава треба да реагује када је неко нападнут. 
 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести