Вучић: Наредних дана о значајном повећању плата и пензија

РУМА: Председник Александар Вучић данас је у Руми рекао да ће наредних дана бити саопштено колико ће бити повећање плата и пензија, али и прецизирао да ће бити - значајније. 
Aleksandar Vucic
Фото: Tanjug

"Биће саопштено и повећање плата и поклони за пензионере и за полицију и војску.

Није идеално, знам, али биће све боље, јер смо на стабилним основама", рекао је председник који је присуствовао отварању фабрике нудли непалске компаније "CG Corp Global". 

Мера српско-хрватске сарадње не може бити степен понижења грађана Србије и српског народа, рекао је председник Александар Вучић поводом одлагања сусрета с хрватском председницом Колиндом Грабар Китаровић.
Вучић је истакао да су два председничка кабинета у контакту по том питању:

 "Ззелим да гледам у будућност И да радим на томе да се направе што бољи односи између две земље", истакао је српски председник у разговору с новинарима. 

"Мера насе сарадње, међутим, никако не сме да буде мера понижења грађана Србије и српског народа", рекао је ВУчић. 
Приметио је да би му, ако би коментарисао изјаве хрватских политичара, попут Пленковића и Јандроковића, требало два дана да о томе говори. 
"Верујем у већу озбиљност и посвећеност у нашим односима", поруцио је.

Србија ће ускоро имати операбилних 10 МиГ-ова 29, што је, у поређењу са регионом, убедљиво најзначајнији број и на томе се неће стати, јер је жеља да се грађани осећају сигурно, изјавио председник Вучић.

Додао је да ће у петак имати важан телефонски разговор са председником Руске Федерације Владимиром Путином.
"Захвалићу се на помоћи, јер смо то добили под најповољнијим могућим условима, а ми ћемо наставити да јачамо своју армију", рекао је председник Србије.
"Ми никакве сукобе нећемо и не желимо, али хоћемо да будемо сигурни да смо у стању да заштитимо, сачувамо и одбранимо нашу земљу", рекао је Вучић, након отварања фабрике у Руми.

Стање у војсци, сматра председник, неупоредиво је боље него што је било раније, а подсетио је да, када је он постао министар одбране, да тада није био ниједан МиГ 29.
"Имали смо један плус један МиГ 21, као и два МиГ-а 29 ван ресурса. Немојте да заборавите да сам више пута рекао да сам био изложен подсмесима и нападима како никада неће стићи ти Мигови, видели сте да их нисам чак чекао на аеродрому, зато што се подразумева да, када народу и грађанима кажем да сам се договорио са председником Путином, то значи да ће то бити урађено", рекао је председник.

Војници ће бити задовољнији, истиче Вучић и каже да ће имати "значајно, веома значајно повећање плата". 
"Да ли је то довољно - није, али и следеће године, када дође кумулативно, када рачунате, биће значајно више. Они немају мање у односу на оно што су имали пре смањења, сада ће имати значајно више, тако да верујем да је војска данас много јача, а ви ћете имати прилику 20. октобра да видите како треба да изгледа опремљено 1.500 војника наше специјалне бригаде, али видећемо да ли ће бити још неких", рекао је Вучић.

Турски инвеститори долазе у Краљево

Председник Србије изјавио је да очекује много од посете турског председника Реџепа Тајипа Ердогана и најавио да ће у Краљево доћи турски инвеститори.

Како је рекао, у Краљеву ћемо имати две нове фабрике, које ће запослити неколико хиљада људи.

Тиме решавамо ствари у Краљеву. При крају смо да се потпишу уговори и, ово већ смем да вам кажем, јер смо готово све завршили, ја сам синоћ био са једним од тих турских инвеститора и потписаће се Меморандум када дође Ердоган, рекао је Вучић новинарима у Руми.

Он је подвукао да за људе у Краљеву, али и у Лозници, долазе бољи дани.

Додао је да очекује да ће током Ердоганове посете бити потписан споразум о бесцаринском извозу говеђег меса и сунцокретовог уља из Србије у Турску.

Вучић је појаснио да су царине на извоз сунцокретовог уља износиле између 50 и 120 посто, па смо га ми „на црно“ давали у БиХ, а онда они у Турску, јер су имали право на бесцарински извоз.

Онда се испоставило да је БиХ велики извозник сунцокретовог уља, а нема сунцокрет. Имаћемо директан извоз у Турску и моћи ћемо да зарађујемо, рекао је председник Србије.

Како је рекао, очекује много од Ердоганове посете.

Верујем да ћете се и сами изненадити важним пословима које ћемо да обавимо за Србију. Очекујем много нових инвестиција, рекао је Вучић новинарима у Руми.

Он је назначио да Србија жели добре односе са Турском, те да турске фабрике, од Владичиног Хана, Крупња, Житорађе, Лесковца, буквално држе та места у животу, до Лебана где ће за месец дана бити отворена нова фабрика.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести