Вучић: Не могу да верујем да Кокеза неће на полиграф

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић изјавио је синоћ да не може да верује да је председник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Славиша Кокеза, човек у кога је имао поверења, одбио да иде на полиграф.
vucic1
Фото: Танјуг (видео)

Добио сам све информације. Не бих да се изјашњавам на било који начин осим да не разумем зашто човек у којег сам имао поверења одбио полиграф, рекао је Вучић.

Он је казао да није морао да одговара на десет питања, већ на једно питање, и то кључно ''да ли је учествовао у припреми његове ликвидације''.

Ја у то не могу да верујем и никада у то нећу поверовати. Чудно ми је то са полиграфом. Ја сам ишао због глупости на полиграф да покажем народу да не лажем. Чим неко не иде на полиграф то је мени чудно, указао је он.

Вучић је рекао да му је невероватно да су ти неки људи припремали његову ликвидацију, људи којима није ни на сенку згазио.

Нека надлежни органи раде свој посао. Колико ми је жао због свега овога и колико се лоше осећам ваљда говори и моје вечерасње расположење које је много горе него што показујем, али не што сам уплашен, већ зато што сам тужан, закључио је он.

Случај Радоичића показује да су у лажи кратке ноге

Председник Србије прокоментарисао је синоћ то што медији преносе да су албанске власти у Приштини повукле налог за хапшење потпредседника Српске листе Милана Радоичића, поручивши да су у лажи кратке ноге и ''да смо ми све време знали да Радоичић није учествовао у убиству Оливера Ивановића''.

Прочитао сам ту вест, али нисам сигуран шта је све ту тачно, јер никада не верујем док не прође неколико дана, па се не уверим у то што саопште албанске власти у Пришитни. Ја сам вас обвестио о томе више пута, када то питање поставите, више од две године слушате како је Милан Радоичић убица извршилац, а

Вучић скривени налогодавац и шта ћемо сад, запитао је Вучић одговарајући на питање новинара како коментарише ту вест.

Каже да су српске власти испитале Радоичића и да је он за разлику од других прошао полиграф.

Пао је на другим темама, али прошао је по питању убиства Оливера Ивановића, ми смо знали са сигурношћу да он у томе није учествовао, навео је Вучић.

Додаје да смо упркос томе две године слушали лажи поводом тога и истакао да сада једна по једна лаж падају, као што је случај и када је реч о Јовањици, марихуани...

Показује се какве су те приче биле и колико су биле неутемељене. Ко ће то сад да нам врати и том човеку што су нас оптуживали. Председника једне земље су оптуживали да је учестовао у неком убиству, запитао је председник Србије.

Истиче да на крају све исплива на видело.

Заклела се земља рају да се све тајне дознају, додао је он.

Навео је да ће све оно што смо ми знали сада или за месец дан или пет месеци морати и они да саопште, пре или касније.

Наш посао је да наставимо на озбиљан начин да водимо истрагу, иако је немогуће водити у овим условима, када немате фактичку власт на том делу територије, рекао је Вучић.

Напоменуо је да тога, ипак, ''не смемо да се одрекнемо''.

Подсетио је какве је увреде трпела и удовица Оливера Ивановића, како је наводно учествовала у његовом убиству.

Вучић је запитао да ли се неко извинио за то и поручио - ''у лажи су кратке ноге''.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести