Вучић: Не одговара им да водимо своју, а не њихову политику

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да никоме у свету не одговара да види једну малу земљу која би да води своју политику, а не њихову.
aleksandar vucic, Tanjug/Dragan Kujundžić
Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

Вучић је то рекао одговарајући на питање новинара да ли би свету одговарала једна неутрална земља, која гледа свој интерес и која се не би сврставала ни на једну страну.

"Сви би хтели да ми будемо продужена рука било кога од њих, а не да имамо свој став и политику", казао је Вучић.

Како каже, Србији није ни отворено поглавље 31, (спољна, безбедносна и одбрамбена политика), јер су "неки" сматрали да смо неспремни за то, а данас од наше земље траже да има 100 одсто усаглашености са том политиком за коју нису чак ни отворили поглавље.

"Нису нам чак ни отворили поглавље тако да мислим да је то помало лицемерно, али шта да се ради. Наше је да чувамо своју земљу, да се изборимо и припремимо за зиму. Очекују нас радни и напорни јул и август да спремимо земљу и верујем да ћемо онда имати шансу да презимимо на пристојан начин", рекао је Вучић.

Најавио је да ће сутра на отварању дела обилазнице око Београда говорити о плановима нове владе који се тичу плата, пензија и, како додаје, када, коме и колико.

Наводећи да као председник Србије много мање рачуна води о страначким интересима, чак и своје странке, каже да с обзиром на оно што је видео у истраживању од пре две вечери, које се бави разним питањима па и рејтингом политичких странака, члановима СНС не иде "баш лоше као некима другима који су мислили да ће да се "овајде" о прилике у Украјини и све друго".

На питање да ли има информације о прошле недеље ухапшеном украјинском држављанину Наумову, који је ухапшен на граници Србије и Северне Македоније, Вучић је казао само да има информације, али није рекао више о томе.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести