Вучић: Не размишљам о изборима, има до тада много већих брига

БЕОГРАД: Председник Александар Вучић изјавио је данас да још увек не размишља о изборима, који су најављени за следећу годину, те да не зна да ли ће се поново кандидовати за председника, јер су му сада, каже, у фокусу питања од значаја за земљу и грађане.
aleksandar vucic, Tanjug/Dragan Kujundžić
Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

Вучић је за ТВ Прва навео да само у овој години имамо много брига - вакцине, нови сој короне, КиМ, па чак и Република Српска.

“Не знам да ли ћу се кандидовати за председника. То није само моја одлука, то је делимично моја одлука, а делимично склоп околности. Ако будем видео да постоји могућност да неко други победи у првом кругу, кандидоваћемо неког другог”, рекао је Вучић.

Истиче да не би волео за три године да буде уморан, те да жели да грађани Србије имају председника ко има пуну енергију и може да се бори за њихове интресе.

“Пратићемо ситуацију, али далеко су нам избори. Имамо бригу око вакцине, британског соја, КиМ, имаћемо и бригу око Републике Српске. Имаћемо дакле много брига и све ће то да нам се на грбачу натовари ове године…”, рекао је Вучић.

Због свега тога, каже да му не пада на памет да размишља о изборима.

На констатацију новинара да опозиција ипак размишља о изборима и да део опозиције предлаже платформу за изборне услове, а Вучић је на то одговорио да о изборима размишљају они који су их бојкотовали.

“Министарство за изборе неће да се догододи, да даље и не причамо о њиховим условима, срамота ме је да коментаришем. То нигде у свету на постоји”, рекао је Вучић.

Додао је да том делу опозиције није довољно што имају две телевизије на којима се води кампања против садашње власти, као и то што гостују у три или четири емисије на РТС иако немају ниједног члана у парламетну.

Вучић каже да и “измишљају” истраживања по којима би велика већина грађана гласала за њих, а према правим истраживањима, додаје да се не би много хвалио народном вољом да је на њиховом месту.

Каже да представници тог дела опозиције имају и по два пута више посматрача на сваком бирачком месту и да су на прошлим изборима у Шапцу поништавали изборе седам пута “мислећи да ће да победе”.

Говорећи о извештавању РТС, Вучић каже да и он није задовољан како јавни сервис извештава и додаје да он мора да буде објективан и непристрасан, а не да има партијска уредништва.

“Драган Бујошевић као је некога подржавао то су Демократска странка и ЛДП, што сте могли кроз његове текстове да уочите, а свакако није СНС или било кога слично. А замислите диктатуру у којој је други човек те телевизије, жена Борка Стефановића, која има од народних пара, већу плату од председника Републике”, рекао је Вучић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести