Вучић о Прајду: Мислим да ће се поштовати одлука МУП-а

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас поводом највљене шетње током Европрајда да мисли да ће се сутра поштовати закон и одлука МУП-а.
vucic
Фото: Дневник/ Филип Бакић

Он је рекао и да не жели да се бави том темом.

"Нећу да се бавим покварено наметнутом темом српском народу коју намећу и они који су за и они који су против као да је у питању живот и смрт, сви заједно учествују у хибридном рату против своје земље", истакао је Вуцић на ТВ Пинк.

Он је додао да због тога сада мора да се бави безначајним темама, уместо онима које су важне, као и да не може да схвати да неко даје себи за право да може да шета, а онај други не може.

„Замолили смо их да не шетају овога пута, а они су вређали Ану Брнабић да је бедница. И онда разумете зашто сам ја ова два дана у Скупштини Србије крчмио пут слободној, пристојној Србији, Србији која ће да победи оба та екстремна дела и на левици и на десници. Потребна нам је нормална Србија“, истакао је Вучић.

Он се осврнуо и на увреде премијерки који су упутили припадници ЛГБТ популације и поједине владике СПЦ.

„И нико јој се није извинио. Зато што им се може. Њих је било стотине, мушкарчине су јој викале „Беднице“, а она једна и стоички је трпела увреде, иако је учинила више за Србију него сви они заједно“, рекао је Вучић.

Он је додао да је у Србији велика жеља за власти неких људи који нису на власти, и да је огромна мржња према онима који су на власти

EUR/RSD 117.0912
Најновије вести