Вучић обавестио Лија о опасности стварања војске Косова

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић обавестио је данас амбасадора Кине Ли Манчанга у Београду какву опасност носи најава формирања војске тзв. Косова 14. децембра и замолио га да, као пријатељ Србије, редовно извештава кинеско руководство о развоју ситуације на Косову и Метохији, саопштено је из Вучићевог кабинета.
Predsednik Srbije , Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/video
Фото: Tanjug/video

"Потпуно је јасно да најава формирања војске и инсистирање на таксама од 100 одсто на робу из централне Србије имају за циљ протеривање српског народа са Косова и Метохије, јер му онемогућавају опстанак", рекао је председник Вучић.

Он је упозорио да такво неодговорно понашање Приштине може да доведе до катастрофе, јер Србија не може и неће мирно да гледа уништавање српског народа, замоливши да братска Кина искористи своју улогу и утицај у свету и помогне да се одрже мир и стабилност.

Амбасадор Ли рекао је да Кина потпуно разуме шта се догађа и да самостална и мирољубива политика Србије и председника Вучића смета одређеним факторима у међународној политици, наводи се у саопштењу. 

"За Кину је Косово и Метохија саставни део Србије и остајемо привржени поштовању њеног територијалног интегритета и суверенитета", нагласио је Ли Манчанг.

Ли Манчанг: Кина пружа подршку Србији и Вучићу

Кина даје подршку Србији и председнику Србије Александру Вучићу за решавање тренутне ситуације на КиМ, а поводом последњих потеза Приштине, поручио је данас кинески амбасадор Ли Манчанг.
Ли је после састанка рекао новинарима да Кина поштује Србију и њен територијални интегритет, као и да има пуно разумевање за тешку ситуацију у којој се Србија и Срби са КиМ налазе.

"Сви видимо да цела међународна заједница захтева да Приштина повуче ову меру", указао је Ли, који се раније данас састао и са председником Вучићем.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести