Вучић: Обавеза Србије је да гради пријатељства широм света

МАНАМА: Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас по доласку у Бахреин да се радује успостављању блиске сарадње између Србије и те земље.
v
Фото: Printscreen/Instagram@buducnostsrbijeav

Стигли смо у Бахреин. Величанствен дочек су нам приредили наши домаћини. Радујем се сусрету са Његовим величанством краљем Хамадом и успостављању блиске сарадње између Србије и Бахреина, поручио је председник на Инстаграм налогу ''будућностсрбијеав''.

Председник Вучић је додао да је обавеза Србије да гради пријатељства широм света и ствара најбоље односе са другим народима и земљама.

Вучић је истакао ''да је то је једина политика у потпуном интересу грађана Србије''.

Председник Србије допутовао је вечерас у Манаму, главни град Бахреина, у званичну посету, као први председник Србије који је икада посетио ту краљевину.

Вучића су, на аеродрому, дочекали министар спољних послова Бахреина Абдулатиф бин Рашид Алзијани и гувернер Салман бин Иса бин Хинди ал Манаи-Мухарак.

Сутра ће испред палате, уз интонирање две химне и постројену гарду, председника Србије дочекати краљ Бахреина Хамад бин Иса ал Калифа.

Затим ће српска делегација имати састанак са краљем Хамадом бин Исом ал Калифом.

После подне, Вучић ће имати састанак са представницима Одбора за привредни развој Бахреина и Државним инвестиционим фондом.

Уочи посете, председник Србије је рекао да је уверен да Србија може много да добије из сарадње са том заливском краљевином, са којом до сада није имала готово никакве односе.

Најавио је да ће током посете бити потписан Меморандум о разумевању о сарадњи две земље и постигнут договор да краљ Бахреина ускоро посети Београд.

Бахреин по величини није велика земља, али је значајна овде и богата је. Верујем да много тога можемо да добијемо у тој сарадњи, навео је Вучић и подсетио да су Бахреин, као и УАЕ, који је претходно посетио, током кризе изазване корона вирусом слали Србији пуне авионе хуманитарне помоћи.

EUR/RSD 117.0706
Најновије вести