Вучић од недеље у Кини, важни сусрети, билатерални споразуми

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић боравиће у Народној Републици Кини од 16. до 19. септембра 2018. године, где ће имати одвојене сусрете с председником Си Ђинпингом и премијером Ли Кећангом. 
Vucic i Li Kecang/Fonet
Фото: FoNet

Програмом посете планирано је да буде потписан низ билатералних споразума, а током боравка у Пекингу и Тјенђину предвиђен је и сусрет председника Вучића са гувернером провинције Хебеј Суом Ћином, као и са представницима највећих кинеских компанија, финансијских институција и државних агенција.

Последњег дана посете председник Вучић учествоваће у раду редовног годишњег састанка под називом "New Champions" у организацији Светског економског форума (Летњи Давос). 

Форум ће окупити више од 2000 представника политичке, пословне и научне елите, као и личности из света културе.

У делегацији Србије, коју предводи председник Вучић, биће потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, министар финансија Синиша Мали, министар рударства и енергетике Александар Антић и гувернерка Јоргованка Табаковић, саопштено је из Службе за сарадњу с медијима председника Републике. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести