Охрабрујућа изјава Јункера о Србији у ЕУ

БЕОГРАД: Изјава председника Европске комисије Жан Клод Јункера, који је рекао да очекује да ће Србија постати чланица ЕУ и пре 2025. године, је веома охрабрујућа за грађане који су могли да чују да предсеник ЕК рачуна на Србију као чланицу ЕУ пре 2025. године, изјавио је данас председник Србије Александар Вучић.
1
Фото: Tanjug

"Чини ми се да смо први пут на такав начин добили јасну визуру наше будућности", рекао је Вучић новинарима након што је обишао градилиште Галерије "Београда на води".

Како је истакао, пред Србијом је још доста посла који треба да уради, те нам, како каже, остаје да будемо храбри и одлуцни и покушамо да урадимо све да до 2023. године постанемо чланица.

"Мислим да је то могуће. Не обећавам, али мислим да је могуће до 2023. године. Али, остаје још много тога што ми сви, не само политичка елита, већ цело друштво морамо да урадимо", подвукао је председник.

Он је подсетио да је Јункера и када га је срео у Солуну, а затим и у писму које му је упутио замолио за конкретније датуме.

"То увек зависи од нас и нашег рада, већим делом, али и од одлуке земаља чланица, као и од односа према Косову и Метохији, да будем сасвим отворен. Али је охрабрујуће за грађане да су могли да чују да ЕК рачуна на Србију као чланицу пре 2025. године", рекао је Вучић.


Вучић: Даваће по 20.000 - 30.000 да уђу у Војску Косова

Председник Србије Александар Вучић каже да је јасна намера албанског фактора и дела међународне зајединице да се ослаби позиција Српске листе и Србије на КИМ и додаје да очекује наставак притисака. 

Наставиће ту врсту притисака и на посланике у скупштини да им признају војску, рекао је Вучић и додао да ће "налазити људе којима ће да дају по 20.000 или 30.000 који су Срби да би учествовали у Војсци Косова са циљем да ослабе позицију снажне Србије и српског народа" .

 


 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести