Вучић: Опозиција ће да критикује шта год предложим за КиМ

МИОНИЦА: Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће грађанима предложити оно што мисли да је најпаметније и најбоље решење за Косово и Метохију, а да зна да ће све што уради опозиција да критикује.
aleksandar vucic, Tanjug/Tanja Valić
Фото: Танјуг/Тања Валић

"Нека они раде свој посао, нека раде шта хоће, мој посао је да радим у интересу грађана, што и чиним, да се борим за земљу. Предложићу народу оно што мислим да је најпаметније и најбоље, после стотина и стотина ноћи, размишљања и сагледаваја свега, и пре свега погледа у будућност и онога како Србија треба да изгледа у будућности, а чувајући интерес Србије и нашег народа на КиМ", рекао је Вучић одговарајући на питања новинара. 

Како је рекао, опозиција нема предлог решења за КиМ, али "једино што знају је да су против свега".
"Знају да и, ако не добијете решење, хоће да инвестиција буде још више. А то значи да их буде три пута више него у њихово време и да буде више него што је данас... Када их питате како - не знамо, али није ни важно и шта год да урадите они ће да критикују", рекао је Вучић.

Додаје да је опозиција већ рекла да је реч о издају и велеиздаји, иако, каже, не знају ни о чему се прича, о чему је реч ни шта ће да буде. 
"Не смеју да кажу ништа, већ само 'Вучић је спремио издају'", рекао је председник.
А, онда ће, каже, да изађу са памфлетом - "зашто референдум, не може референдум, јер неће бити демократски".

"Мало је Шолакових и Ђиласових медија, мало нам је од Данаса, Времена, НИН-а, Недељника, Н1 као броја један највећег кабловског оператера у Србији... све емисије на Првој и Б92 су директно против нас. Шта још хоћете, хоћете да кажете да имате проблем у једној телевизији", упитао је.

"Када сте ме последњи пут видели у студију РТС? Ја не памтим, а председник сам... хоћу да вам каже како иду та претеривања... Или би ваљда требало да се не извештава о активностима председника, премијера, да немамо државу...", навео је Вучић. 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести