Вучић: ПАСАРС велико појачање за Војску Србије

БЕОГРАД, НИКИНЦИ: Председник Србије Александар Вучић поручио је данас, после војне вежбе на полигону у Никинцима, да је задовољан приказаном опремом и њеним могућностима.
с
Фото: FoNet/Instagram predsednika Srbije

„Видели смо своје могућности и способности колико још тога још морамо да радимо, шта је то што још морамо да учинимо. Мислим да сте генерално задовољни, ја јесам зато што сам мислио да смо у још већем заостатку. Када се рат изменио, све се изменило, све је другачије. Када видите ове мале дронове , не можеш да га видиш, а не да га погодиш", истакао је председник након војне вежбе.

Видели смо, рекао је како делују безпосадне, беспилотне летелице, безпосадне, роботизоване машине. Видели сте нешто што нисте могли да видите у нашој земљи до сада. Како је пренео новинарима, по први пут су могли да се виде „Обад“, „Врабац“ и „Пегаз“ који је наводио наше „Орлове“, а они непогрешиво погодили своје циљеве.

„Више не тучемо насумично, можемо да погађамо врло прецизно и дању и ноћу“, објаснио је он.

Казао је да је и за оклопно наоружање Пасарс молио осам или девет година „Видео сам да и генерал Сиси (египатски председник Абдел Фатах ел Сиси ) када је обилазио (приказ наоружања) да му је био веома важан ПАСАРС. Страшно оружје и пртивоклопно, противвазуплоховно и противпешадијско“, нагласио је председник. Вучић је рекао да се наша земља покушава да развија и са приватним сектором беспилотне летелице.„Видели сте малог Милоша како је једнократним, ракетним бацачима Зољама све погодио. Добро је да то све видимо, јер морамо брзо да радимо, да напредујемо јер је важно да у сваком тренутку земљу зашитимо и сачувамо, као и што више људских живота сачувамо“, истакао је он.

Фото: FoNet/Instagram predsednika Srbije

Вучић је казао да ће УТВА морати да прави беспилотне летелице, и да се нада да ће од априла кренути серијска производња. „Наручили смо много дронова камизака, и почињемо сада да их правимо. Верујем да ћемо са приватним сектором моћи, ако се све то „утегне“ и поправи направимо добру сарадњу и добар посао за нашу војску“, закључио је он.

Фото: FoNet/Instagram predsednika Srbije

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести