Вучић: Пленковић ми није ни на крај памети...

КРАЉЕВО: Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да у разговорима са међународним званичницима никада не говори о Хрватској, нити је приметио да се Србија бави Хрватском онако како је то рекао хрватски премијер.
Aleksandar Vucic/Fonet
Фото: FoNet

Адреј Пленковић је, наиме, изјавио да Србија клевеће Хрватску у међународној заједници, а Вучић истиче да са међународним званичницима разговара о важним стварима за Србију, о економији, проблемима са Приштином... 

"А, Пленковић ми није ни на памети. Осим ако ме неко не пита, у животу их нисам поменуо", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да ће Срби и Хрвати имати добре односе у будућности, што ће, рекао је, једног дана разумети и Пленковић, јер ни једни ни други неће моћи да опстану уколико не буду сарађивали.

Наводећи да ништа лоше не говори о Хрватима и да није приметио да се Србија њима бави, Вучић је рекао да му се чини као да су њега уврстили међу кандидате за неке наредне изборе у Хрватској, јер има више насловних страна од њихових политичара.

"Неколико пута сам им рекао да нећу тамо да се кандидујем, да се не секирају. Нек'' причају шта хоће за Србију, никакав проблем", рекао је Вучић.

Боље је понекад прећутати

Вучић је оценио је поводом изјаве новоизабраног члана Председништва БиХ Жељка Комшића да је за њега Косово независно, да је понекад боље прећутати и да жели одговорно да гради односе са БиХ.

„Србија жели добру сарадњу са БиХ, и свом тројицом новоизабраних чланова Председништва, са Милорадом Додиком, Шефиком Џаферовићем и Комшићем“, подвукао је он.

Истакао је да неће да користи сваку прилику, чак и када је лака за стицање политичких поена, да одговара на тврдње било кога, иако, истиче, свакако није нарочито срећан због такве изјаве. 

"Желим да на одговоран начин приступам изградњи односа у региону и односа са БиХ. Боље је понекад прећутати. Мање штете у будућности“, указао је он.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести