Вучић, по изласку из болнице, радно

БЕОГРАД: Председник Александар Вучић био је данас на свом радном месту, практично одмах одмах по изласку из Војномедицинске академије, на коју је у петак примљен због озбиљног погоршања здравственог стања.
vucic, tanjug
Фото: Tanjug/D.Kujundžić, arhiva

Како преносе београдски медији, председник је из предострожности и по савету лекара данас радио скраћено, а морао је и да узима терапију која му је преписана због кардиолошких проблема.

Већ сутра, Вучић ће се састати са представницима компаније "Азвирт", у подне у згради Генералног секретаријата.

Након састанка биће потписан комерцијални уговор за изградњу деонице ауто-пута Рума-Шабац и брзе саобрацајнице на деоници Шабац-Лозница.

Међи преносе да су током викенда председнику Србије жеље за брз опоравак упутили бројни светски званичници попут Емануела Макрона, Ангеле Меркел, Реџепа Тајипа Ердогана, Матеа Салвинија, Јенса Столтенберга, Виктора Орбана, Зорана Заева, Едија Раме, Маријана Шареца, Борута Пахора...

Вучић је у петак због кардио-васкуларних проблема примљен на ВМА, а његово здравствено стање је сада стабилно и јутрос је напустио болницу.

Сам је, током викенда, на друштвеним мрежама захвалио свима који су му пожелели брз опоравак, као и лекарима и медицинском особљу ВМА, те поручио да ће од понедељка бити "у пуном радном погону".

Министар здравља др Златибор Лончар истакао је у недељу да председник Вучић има хроничне, мање проблеме са срцем, али да је у петак дошло до озбиљног погоршања његовог здравственог стања, када је одлуцио да се обрати лекарима ВМА.

Одмах по пријему процењено је да је председник Србије животно угрожен, рекао је министар Лончар.

О Вучићевом здравственом стању, говорила је и његова саветница за медије, Сузана Васиљевић, која је у недељу увече рекла да је председник провео два дана "на апаратима" на ВМА.

Вучић је, пренела је, био толико лоше да је овај пут сам тражио лекарски преглед, а он је, каже Васиљевић, човек који не признаје никакве симптоме болести.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести