Вучић почасни грађанин Владимираца

ВЛАДИМИРЦИ: Поводом дана Општине Владимирци, на свечаној седници Скупштине општине, председнику Републике Србије Александру Вучићу додељено је звање почасног грађанина, што је највиши видпризнања општине.
vucic, tanjug.
Фото: Tanjug/D.Kujundžić, arhiva

Одлуком о празницима и признањима општине Владимирци, предвиђено је да звање почасног грађанина, Скупштина општине додељује истакнутим појединцима за постигнуте изузетне резултате и достигнућа у свим областима стваралаштва од значаја за унапређење, развој и афирмацију наше земље и општине Владимирци. Плакету је у име председника преузео изасланик Милорад Вељовић, који је истакао да су Владимирци трећа општина, у којој у име председника преузима ово значајно признање.

„Велико ми је задовољство и част да у његово име примим ову плакету, тим пре што сам данас видео искрено задовољство народа председниковим радом, на шта сви треба да будемо поносни“, рекао је Вељовић и нагласио да су то дела која се виде.

„То није прича, него све што се ради, то се и види“, каже Вељовић.

Он истиче да је 10 година био директор полиције, али да му је посао саветника за безбедносt председника Вучића велика част и, како каже, нешто што човек највише може да пожели у животу.

Председник општине Милорад Милинковић подсетио је да се ове године обележава 95 година од проглашења Владимираца за варошицу и изразио велико задовољство одлуком скупштине да тим поводом председника Србије прогласи за почасног грађанина.

„Председнику Вучићу захвални смо за бројна улагања у наш крај“, рекао је Милинковић и подсетио да је у Мачви у различите инфраструктурне пројекте уложено три милијарде динара, односно око 25 милиона евра.

Владимирчани су посебно захвални на реконструкцији Дома ученика Посавотамнавске средње школе и још памте величанствен дочек, који су приредили председнику у фебруару ове године, када је у оквиру кампање „ Будућност Србије“ посетио наше место, прецизирао је Милинковић.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести