Вучић: Поштујем Столтенберга, али агресија нема оправдања

ЛУЧАНИ: Председник Србије Александар Вучић истакао је данас да НАТО агресија на нашу земљу није имала и неће ни пост фестум добити оправдање како међународне правничке и политичке јавности, а ни на моралном нивоу, додајући да је наша земља сада на другачијем путу и гледа у будућност.
aleksandar vucic, Tanjug/Sava Radovanović
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

Вучић је, у Лучанима у изјави новинарима упитан да прокоментарише изјаву генералног секретара НАТО Јенса Столтенберга да је напад на СРЈ био оправдан, нагласио да је 19 најјачих земаља напало малу слободарску земљу и нанело јој велику штету од које се и даље опорављамо.

Он је рекао да не каже да је наша политика била тада најбоља и паметна, али да се сада налазимо на другачијем путу и гледамо у будућност.

„Нећу само да кукам и стичем поене на томе што ћу некога вређати. Ја сам за све крив, свакоме у овој земљи. Мој посао је да то слушам. Ствари се мењају и хоћу да се бавимо више будућношћу, него прошлошху“, поручио је Вучић.

Подсетио је да он бомбардовање назива правим именом - злочином, и да се тек, од када је постао председник, обележава агресија на нашу земљу и одаје почаст жртвама.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести