Вучић: Написао сам 14 писама европским лидерима ИДЕМ У ЊУЈОРК ДА СЕ БОРИМ ЗА СРБИЈУ

Ми смо предузели све мере и написао само писма свим чланицама Савета Европе. Укупно сам написао 14 различитих писама европским лидерима, углавном персонализована, на један начин непризнавачима, на други начин признавачима... Нарочито оним земљама које се сматрају најутицајнијима. Сва та писма су прослеђена и њима сам тражио да још једном размотре одлуку палрамантерне Скупштине Европе да на Комитету министара њихова одлука буде другачија - рекао је данас председник Србије Александар Вучић.
1
Фото: Youtube Printscreen

Како је додао, јасно је да на Косову постоји све осим владавине права и да СЗО просле 11 година није формирана.

- Написао сам писмо за председника ГС УН и разговарао са њим о резолуцији о Сребреници, писмо ће уручити специјални изасланик Вук Јеремић, и пренети све моје усмене поруке, имаћемо и на другим адресама специјалне изасланике - истакао је председник.

Говорећи о ситуацији на Косову и Метохији, Вучић је истакао да је Србима тамо тешко.

- Тамо се спроводи терор. ЗСО и даље није формирана, ништа није урађено. Ми ћемо наставити да радимо и да се боримо, о томе сам разговарао и са Макроном. Видећемо како ће се ситуација даље развијати, ми ћемо се држати међународних, правних норми и борићемо се за правду. То је оно што је наш задатак и што ми можемо да учинимо - рекао је Вучић.

Он је додао да су јуче приштинске власти ухапсиле "храброг човека, албански терористи су то урадили".

- Намерно кажем да су то албански терористи. Не заборавите да су по резолуцији могуће да доле постоје само регионални полицајци, не они. Ранили су човека и данас га прогоне - рекао је Вучић.

- Јуче смо добили званичну потврду Сједињених Америчких Држава да ће изузетно јако да лобирају за резолуцију у Сребреници, ићи ћу у Њујорк да се борим против њиховог лобирања и да разговарам са пријатељским и слободарским земљама

Александар Вучић је, поводом Дана „Кобри“ у касарни „Васа Чарапић“ припадницима ове елитне јединице уручио Војну заставу, уз поруку да му је то велика част јер су је ови војници заслужили, пре свега љубављу према домовини.

EUR/RSD 117.0706
Најновије вести