Вучић: Пријатељ у невољи је прави пријатељ

ПЕКИНГ/БЕОГРАД: Председник Александар Вучић истакао је, у интервјуу кинеској медијског групи (ЦМГ), описујући однос Србије и Кине - да је пријатељ у невољи прави пријатељ и захвалио за сву подршку и помоћ коју је Кина пружила Србији.
vucic si djiping, tanjug
Фото: Tanjug/D.Kujundžić, arhiva

Вучић је, уочи данашњег Самита Кине и земаља централне и источне Европе, казао да је веома заинтересован да чује говор кинеског председника Си Ђинпинга, његова виђења о глобалног будућности и сарадњи Кине са свим земљама, те да чује кинеске планове.

Указујући на значај иницијативе "Појас и пут", рекао је да је она олакшала сарадњу Кине и земаља централне и источне Европе, и изразио наду у даље јачање економских веза Кине и удрживању у борби против Ковид-19.

Председник је захвалио на великој подршци и помоћи Кине Србији.

"Веома смо захвални и то не кријемо. Чекамо робу, није битно да ли су то респиратори или вакцине. И рекао бих велико хвала нашим кинеским пријатељима", нагласио је он.

Србија је у јануару добила милион вакцина из Кине, а захваљујући тим вакцинама исткао је Вучић - Србија је сада водећа у вакцинацији у Европи.

Он је похвалио је Кину за испуњење обецћања да ће вакцине учинити глобалним јавним добрима кад буду доступне, са већом приступашношћу и доступношћу земљама у развоју.

EUR/RSD 117.1933
Најновије вести