Вучић примио акредитиве амбасадора Белорусије, Пакистана, шефа Делегације ЕУ

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић примио је данас акредитивно писмо новог амбасадора Белорусије Валерија Бриљева.
Valerij Briljev i  Aleksandar Vučić Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Предајући акредитиве, Бриљев се Вучићу обратио на српском језику."Имам част да вам предам акредитивна писма којима ме је председник Белорусије Александар Лукашенко акредитује за изванредног опуномоћеног амбасадора Белорусије", рекао је Бриљев.

Вучић је изразио задовољство што се сви облици сарадње двеју земаља успешно развијају, а посебно што је интензивиран политички дијалог на највишем нивоу. 

Белоруски амбасадор је пренео срдачне поздраве председника Александра Лукашенка, на шта је српски председник узвратио поновним позивом председнику Белорусије да званично посети Србију.

Вучић је истакао да се и приликом боравка у Минску у јануару још једном уверио да је Белорусија један од најдоследнијих и најпоузданијих пријатеља Србије. 

Он је нагласио да се то пријатељство манифестује и снажном подршком територијалном интегритету и суверенитету Србије, односно непризнавањем једнострано проглашене независности Косова и противљењем пријему тзв. Косова у различите међународне организације, на чему смо веома захвални, наводи се у саопштењу Прес службе председника.

Вучић примио акредитивна писма амбасадора Пакистана

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић примио је данас акредитивна писма амбасадора Исламске Републике Пакистан Саједа Адила Гиланија и пожелео му добродошлицу и успех у раду, саопштила је Служба за сарадњу са медијима.

Thumbnail

Председник Вучић је изразио задовољство што ће имати прилику да, кроз сарадњу са амбасадором Гиланијем, доприноси унапређењу односа двеју земаља, с обзиром на постојање значајних, а неискоришћених могућности. 

Он је замолио амбасадора Гиланија да пријатељском народу Пакистана пренесе најбоље жеље за свестрани напредак, а двојица саговорника су се сагласили да би чешћа размена званичних посета допринела и приближавању народа Србије и Пакистана.

Вучићу акредитиве предао нови шеф Делегације ЕУ у Србији 

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић примио је данас акредитивно писмо новог шефа Делегације Европске уније у Србији Сема Фабриција.

Thumbnail

Фабрици је рекао да му је част да преда акредитивна писма којим га председник Европског савета Доналд Туск акредитује за шефа Делегације ЕУ у Србији.

Предаји акредитива, поред представника Делегације ЕУ Оскара Бенедикта, присуствовала је, што се ретко може видети, и породица европског дипломате, супруга и три сина, од којих је најмлађи Вучићу, када га је поздравио, рекао да му је драго што га је упознао.

Вучић је акредитиве примио у присуству министра спољних послова Ивице Дачића и саветнице са спољну политику Тање Јовић.Фабрици на месту шефа Делегације ЕУ мења Мајкла Девенпорта.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести