(ФОТО) Председник Србије Александар Вучић и његова супруга Тамара уручили пакетиће деци оболелој од ретких болести

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић примио је данас у Београду, у згради Председништва, представнике удружења, родитеље и децу оболелу од ретких болести.
б
Фото: Танјуг/ Немања Јовановић

Вучић је прво одржао састанак са представницима удружења родитеља деце оболеле од ретких болести, а затим је са супругом Тамаром доделио новогодишње пакетиће деци оболелој од ретких болести.

Укупно је подељено више од 90 пакетића малишанима, а присутни су представници  више од 20 удружења.

Фото: Танјуг/ Немања Јовановић

Тамара Вучић је изјавила да јој је пуно срце што су дошли у Председништво и пожелела им срећну Српску Нову годину и додала да је Србија од 2013. године уложила велика средства за лечење деце оболелих од ретких болести.

Она је нагласила да је од те године направљен најважнији корак и истакла да је посебно важно што је прошле године формирано одељење за лечење пацијената од ретких болести при Министраству за бригу о породици и демографију.

Фото: Танјуг/ Немања Јовановић

"Ви сте хероји, имате довољно снаге и ви и ваши родитељи да се борите. Ми ћемо заједно да радимо на улепшавању и побољшању положаја особа оболелих од ретких болести“, рекла је Тамара Вучић.

Она је додала да данас постоји стратегија и план за будућност и да је о томе било речи и са члановима удружења на састанку, пре доделе пакетића.

"И да смо 2013. године тражили најскупљи лек на свету, не би га одмах добили и то би нас обесхрабрило. Међутим, како је први корак направљен, а који је и најтежи, те 2013. године када су почела да се издвајају средства за ретке болести, од тада расте број пацијената који се од њих лече", рекла је она.

 

Фото: Танјуг/ Немања Јовановић
Фото: Танјуг/ Немања Јовановић

Вучић  је истакла да се од тада повећавао и број пацијената који се лече и да их је тренутно 693.

"Ми смо вам припремили поклоне, надамо се да ћемо вам улепшати и осунчати данашњи дан. Да вам захвалим на вери, на нади и стрпљењу, јер разумете како функционише држава, а ми ћемо наставити да радимо и да доносимо решења. Важан је дијалог који имамо између нас", истакла је она.

Члан управног одбора Савеза оболелих од цистичне фиброзе "Заједно" Младен Тодић честитао је новогодишње празнике.

"Пре свега да вам честитам празнике и пожелим здравље и да се срећемо на оваквим скуповима. Јер то значи да радимо на унапређењу здравственог система и овде смо пре свега јер постоји воља државе, на челу са председником, да помогне. Подигли смо лествицу високо у лечењу деце и надам се да ће овај састанак који смо имали бити лествица више“, рекао је Тодић.

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести