Вучић примио Србе са КиМ који су пешице дошли на скуп Србија наде

БЕОГРАД: Председник  Србије Александар Вучић примио је вечерас Србе са Косова и Метохије који су пешице дошли у Београд, како би присуствовали великом народном скупу "Србија наде" који је заказан за сутра.
d
Фото: Танјуг/Јадранка Илић

Група Срба из Лепосавића, Северне Митровице и Косовског Поморавља одевени у мајице на којима пише "За Србију, за Вучића, Срби са Косова и Метохије" кренула је 17. маја пешке ка Београду да би присуствовали скупу "Србија наде" и прессли 300 километара.

Дејан Марјановић из Лепосавића рекао је тада да их ни киша ни лоше време неће спречити да испуне свој циљ.

"Ово је само мали гест, нас 12 је из Лепосавића и 11 из Митровице. Пут је дуг, пожелео бих дечацима добро здравље и надам се да ћемо стићи за девет дана, на митинг подршке председнику Вучићу", рекао је на почетку путовања Марјановић.

Током пешачења на путу до Београда, свечани дочек уз погачу и пешацима са КиМ, уприличили су представници локалних самоуправа и општина кроз које су пролазили, а у Смедереву их је јуче заједно са градоначелником Јованом Бечом дочекао и директор канцеларије за КиМ Петар Петковић.

Син председника Србије, Данило Вучић и потпредседник Српске листе Милан Радоичић посетили су их током њихове паузе у Ћуприји и том приликом им и лично захвалили на подршци држави Србији, патриотизму и ''што својим примером показују како се воли и поштује Србија''.

“Захваљујући вама и даље се боримо за КиМ”

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас Србима са КиМ који су пешице 17. маја кренули за Београд на минитнг "Србија наде" да је поносан на њих и да се захваљујући њима, који чувају своја огњишта, Србија још увек бори за КиМ.

На пријему у Председништву, Вучић је рекао да нису лака времена за нашу земљу.

"Све то можемо да издржимо, да се боримо и да чувамо нешто за шта су мислили да су нам давно отели. Да чувамо само то захваљујући вашој храбрости и спремности увек и у много тежим тренуцима да себе жртвујете и поставите као штит за целу нашу земљу и целокупан наш народ и ја сам зато и вама и вашим породицама заувек бескрајно захвалан", рекао је Вучић.

Додао је да су ту Срби из свих делова КиМ,  одлучни да сачувају своју отаџбину.

"Ја ћу гледати, онолико мало колико могу, али уз много озбиљности и одговорности да вам помогнем, никада да одмогнем, а оно што знате и када је тешко, да ћу увек бити уз вас. Зато хвала вам. Добродошли у Председиштво, ово је ваша зграда, вашег српског Председништва", поручио је Вучић.

Срби са КиМ захвалили Вучићу за све што чини за њих

Срби са Косова и Метохије који су пешке дошли у Београд да би присуствовали сутрашњем скупу "Србија наде" захвалили су вечерас председнику Србије Александру Вучићу на свему што чини за Србе на КиМ.

Један од Срба из Косовског поморавља Далибор Јанковић уручио је Вучићу медаљон из манастира Драганац и том приликом му се захвалио у име  групе која је пешке из тог дела КиМ дошла у Београд као и у име Срба који су остали на КиМ.

“Зато смо и кренули на митинг 'Србија наде', јер само са вама имамо веру и наду за даљи опстанак на КиМ”, рекао је Јанковић.

Дејан Марјановић је захвалио Вучићу у име грађана из Лепосавића и Северне Митровице.

“Ми смо кренули пре девет дана на овај пут, желећи да покажемо да подржавамо политику председника и све оно што ради за наш народ на КиМ”, рекао је Марјановић и том приликом председнику уручио заставу Србије.

"Поклањам вам српски барјак у име љубави наше и ваше за државу Србију", рекао је он.

Вучић је вечерас у Председништву примио групу Срба који су пешице 17. маја кренули за Београд на минитнг "Србија наде" и истако да је поносан на њих и да се захваљујући њима, који чувају своја огњишта, Србија још увек бори за КиМ.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести