Вучић: Рачуница НИН-а погрешна,идуће године још веће пензије

АРАНЂЕЛОВАЦ: Пензионерима ће идуће године примања бити повећана исто кад сада, можда и више, поручио је данас председник Александар Вучић упитан да коментарише насловну страну НИН-а и њихову рачуницу о пензијама. 
aleksandar vucic
Фото: Tanjug (R. Prelić, arhiva)

У том је смислу приметио да у лазима нема разлике између новинара Милована Бркића и Миће Ћулибрка, те додао да они имају слободу да раде како им воља, али и да он задржава право да им одговори. 
А одговор је поткрепио бројкама - 2014. су пензије смањене за 40 одсто пензионера, а просечно је смањење износило 5,89 одсто. 

У међувремену је било повећање најпре од 1,25 одсто, затим још један и по и сада пет одсто, што укупно чини преко осам одсто. 
"Тих осам одсто сигурно је више од 5,89, али како да ја то људима објасним, посебно у ситуацији кад је динар сада снажнији него 2014. и то три до четири одсто? И, при томе, не рачунам једнократна давања", објаснио је. 

А како су у НИН-у дошли до сопствене рачунице, каже, да не зна, те процењује да је њима једино било важно да њега "нацртају" да испадне грозан и крив за све, а при томе немају ниједну тачну информацију. 
"Мислим да пензионери све то знају, као и то да ће, зависно од резултата нашег даљег раста њихова примања да расту", поруцио је председник. 
Како је навео, следеће године ће пензије бити опет повећане, исто као ове године, а можда и више, јер, како је рекао, дефицита државе можда неће ни бити, а  имаћемо велике приватизационе приходе које нисмо имали претходних година.

Ту је пре свега поменуо концесију за Аеродром, од које се очекује много, те ће, приметио је, бити и за државу и за важне пројекте у будућности, а у складу с тим ће расти и пензије и плате. 
А питајући се зашто то раде у НИН-у, рекао је да је то зато што су неки изгубили политичку моћ, па шта ће онда "друго да раде Ђилас, Шапић, Јеремић него да покушавају да врате пљачкашко време".

"Ми смо овде (у средњој техничкој школи у Аранђеловцу) да кажемо да деца треба марлљиво да раде да би постали успешни и поштени грађани Србије, а за све ове пеницилин је само један - да их се никад не уплашите и одговорите увек радом и истином, зато што лаж кратко траје и зато што постоје они који су за њих пеницилин", поручио је Вучић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести