Вучић разговарао с амбасадором Саудијске Арабије

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић примио је у Београду у опроштајну посету Ханија бин Абдулаха бин Мохамеда Моминаха, нерезидентног амбасадора Краљевине Саудијске Арабије, са седиштем у Сарајеву.
v
Фото: Tanjug (Dejan Petrović)

Председник Вучић је амбасадору Моминаху захвалио на његовом посвећеном раду и доприносу развоју билатералних односа, а посебно на заинтересованости да буду унапређене економске везе Србије и Саудијске Арабије, за које су констатовали да су, по свом обиму и квалитету, далеко испод постојећих могућности.

Двојица саговорника су разговарали о конкретним предлозима за сарадњу, а председник Вучић је овом приликом упутио позив пословним људима из Саудијске Арабије да улажу и развијају заједничке пројекте са нашим привредницима, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Србије.

Амбасадор Моминах је рекао да је сведок великог економског напретка Србије, што је чини добром инвестиционом дестинацијом.

Он је изразио интерес за могућу директну авионску линију између Београда и Ријада, која би допринела доласку већег броја саудијских туриста у Србију.

Председник Вучић је амбасадору Моминаху уручио писмо, којим краљу Салману честита национални празник Краљевине Саудијске Арабије.

Дачић и амбасадор С. Арабије: Важно јачање билатералних однос

Први потпредседник владе и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас у опроштајну посету Хани бин Абдулах бин Мохамед Моминаха, амбасадора Краљевине Саудијске Арабије у Србији на нарезидентној основи са седиштем у Сарајеву.

Фото: Танјуг (видео)

Министар Дачић захвалио је амбасадору Моминаху на личном доприносу развоју билатералних односа и пожелео му пуно успеха на личном и професионалном плану.

Оценио је да се билатерални односи успешно развијају и указао на потребу њиховог даљег јачања, посебно у областима економије и инвестиција.

Заложио се за наставак политичког дијалога и размену посета на високом нивуо, истакавши да ће његова посета Ријаду, која је раније била планирана, бити реализована чим дође до стабилизације здравствених прилика у свету, наводи се у саопштењу.

Амбасадор Саудијске Арабије захвалио је на пријему и сложио се са оценама министра Дачића о билатералним односима, те нагласио да очекује ће они у наредном периоду додатно јачати, нарочито на економском плану.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести