Вучић разговарао са Путином: Значајна помоћ стиже у Србију

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас са руским председником Владимиром Путином, а након тога објавио да је у разговору потврђено пријатељство и да у Србију стиже значајна помоћ те земље.
vucic
Фото: Tanjug (Rade Prelić)

"Веома добар разговор са председником Руске Федерације Владимиром Путином. Потврђено пријатељство и значајна помоћ стиже у Србију", написао је Вучић на инстаграм профилу "Будућностсрбије", уз заједничку фотографију са руским председником.

"Хвала Владимиру Путину и руском народу", додао је председник Србије.

Медији су пренели да ће Вучић данас телефоном разговарати и са председником Француске Емануелом Макроном, пре седница кризних штабова заказаних за данас у 18 сати.

Русија шаље лекаре и стручњаке за дезинфекцију у Србију

У саопштењу из Председништва се каже:

"Председник Вучић захвалио је председнику Путину на томе што, и поред бројних обавеза и кризе, која је задесила Русију и свет, мисли на Србију и пријатељски српски народ.

Он је рекао да је данашњи разговор потврда изванредних стратешких односа и најближег пријатељства двеју земаља, али и показатељ обостране солидарности и међусобног поверења да заједничким снагама сузбијемо великог, невидљивог непријатеља какав је COVID-19.

Председник Путин је изразио солидарност и обећао значајну помоћ и подршку српској држави и грађанима Србије у борби против коронавируса, која ће подразумевати и то да Русија пошаље своје лекаре и стручњаке за дезинфекцију објеката.

Председници Вучић и Путин сагласили су се да су односи Србије и Русије односи искреног поверења.

Двојица државника су нагласили неопходност свог скорог сусрета, и то одмах пошто заједничким снагама победе пандемију COVID-19".

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести