Вучић с изаслаником краља Бахреина: Србија  брине о интересима пријатеља

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић пренео је данас да је у разговору са шеиком Насером бин Хамадом бин Исом Ал Калифом, изаслаником краља Бахреина за хуманитарни рад, питања омладине и саветника за националну безбедност, договорено рад на потписивању свеобухватног међудржавног споразума са циљем развоја сарадње у свим областима.
1
Фото: Танјуг/ Раде Прелић

Вучић је, након састанка са изаслаником краља Бахреина, изразио захвалност што је за кратко време после његове посете тој земљи, донета одлука да се делегација Бахреина посети нашу земљу.

Иначе председник Вучић боравио је, прошлог месеца, као први председник Србије у званичној посети Бахреину.

Вучић је, на заједничкој конференцији за штампу, казао да су Србија и Бахреин, по начину вођења суверене и независне политике, створиле поверење већ после првог састанка у Манами.

“Сем успостављања поверења и блиске сарадње, да бисте могли да радите на даљем развоју односа морате да донесете одређене акте. Договорили смо да идемо на акте избегавања двоструког опорезивања, и обостране промоције инвестиција. То тежимо да потпишемо ускоро приликом скорије посете краља Хамада, а можда и пре тога, кроз свеобухватни међудржавни споразум Србије и Бахреина, и тиме покажемо да смо опредељени сарадњи у свим областима”, објаснио је он.

Вучић је казао да је у разговорима откривено много поља у којима је могућа сарадња. Указао је да ће сутра бити одржан бизнис форум, и да ће бити настављени разговори.

Изразио је жаљење што је изасланик краља Бахреина само два дана у Београду, али је казао да ће се та два дана искористити да се представи Србија на најбољи начин И узврати српско гостопримство, које ће, како каже, тешко достићи врсту гостуљубља на које је наишао у Бахреину, а које се тешко доживи у савременом свету.

Посета истиче значај веза Србије и Бахреина

Шеик Насер бин Хамад бин Иса Ал Калифа истакао је да његова званична посета, која је уследила само месец дана након што је председник Србије Александар Вучић посетио Бахреин, показује значај билатералних веза, као и вредности партернства две земље.

"Вредности партнерства које расте надамо се биће учвршћено дипломатским, економским и стратешким везама између две земље”, рекао је шеик у заједничком обраћању након састанка са Вучићем.

Он је истакао да је почаствован што му је поверено да предводи делегацију на високом нивоу своје краљевине, као изасланик краља Бахреина, свега месец дана после, како је рекао, Вучићеве историјске и обећавајуће посете његовој земљи.

Пренео је поздраве и најбоље жеље краља Бахреина, као и престолонаследника, принца Салмана.

“Били смо заиста одушевљени кад смо стигли у прелепи и историјски град Београд, где смо се још једном срели са пријатељима и партнерима, како бисмо истражили нове могућности нашег пријатељства и партнерства”, рекао је шеик Насер.

Како је навео, заједничке вредности и стремљења која постоје између грађана Бахреина и Србије, су темељи заједничког циља за одржив развојем и просперитетом за оба народа.

“Током ваше недавне посете Бахреину краљ Бахреина је наложио да се отвори амбасда краљевине у Београду, што је ваша влада добро прихватила и уодговорила на то ”, рекао је он.

Шеик је указао да је отварање званичних канала комуникације важан корак, како би се олакшала, унапредила и ојачала сарадња.

David i GOLI J…
05.04.2021 • 19:48
... Sve <3 Pohvale !!!
EUR/RSD 117.5673
Најновије вести