ВУЧИЋ СА ЧЕН БО: Присећамо се свих тешких и лепих тренутака

БЕОГРАД: Председник Србије организовао је данас опроштајни ручак за амбасадорку Кине Чен Бо и нагласио да је то прилика да се присете свих тешких и лепих тренутака за време њеног четворогодишњег мандата у Србији.
s
Фото: Instagram buducnostsrbijeav

"Присећамо се свих тешких и лепих тренутака током њеног мандата у Србији, анегдота са градилишта, али и брига које смо делили. Евоцирамо бројне успомене са састанака, договора, потписаних споразума и уговора о великим пројектима који су променили лице наше Србије, донели нова радна места и обезбедили сигурност бројним породицама", навео је Вучић на Инстаграм профилу будућностсрбијеав.

Председник је написао да су у години када се обележава 10. годишњица од почетка иницијативе "Појас и пут", сумирали резултате сарадње и пријатељства са Кином, које је постајало још чвршће у временима великих изазова и када је ова велика земља помагала Србији да преброди и најтеже тренутке.

"Бескрајно смо захвални амбасадорки Чен Бо на огромном труду који је уложила у јачање пријатељства између Србије и Кине, а посебно председнику Си Ђинпингу који је показао велико поштовање према Србији и отвореност за партнерство и сарадњу, иако смо мала земља", навео је Вучић. Према речима председника, амбасадор Чен Бо није само дипломата чије су искуство, посвећеност, неуморни рад и стрпљење оставили неизбрисив печат у нашој земљи.

"Она је и искрени пријатељ Србије и нашег народа, који је дубоко поштује и чија срца је освојила од првог дана. Србија ће зато увек бити њена друга кућа", навео је председник који Чен Бо дочекао са великим букетом ружа.

EUR/RSD 117.1933
Најновије вести