Вучић са делегацијом Међународног републиканског института

БЕОГРАД:  Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас са делегацијом Међународног републиканског института (International Republican Institute - IRI) из САД, коју је предводио потпредседник за програме Скот Мастик.
vucic
Фото: Танјуг/ Зоран Жестић

ИРИ је, како се наводи на њиховом сајту, међународна организација посвећена унапређењу демократије и слободе, повезивавњу грађана и влада и мотивацији људи да се укључе у политички процес.

Додаје се да је нестраначки, невладин институт основан 1983. године, на иницијативу тадашењег председника САД Роналда Регана, а данас има канцеларије широм света. Више од 30 година ИРИ помаже у јачању демократије кроз радионице волонтерских стручњака из света о вишестраначким политичким системима, праксама демократског управљања, оснаживању жена, развоју цивилног друштва, лидерству младих, јачању изборних процеса и истраживању јавног мњења.

Пре деценију и по, ИРИ је, заједно са СКГО, учествовао у пројекту реформисања општинских администрација, развоја локалне економије и привлацења инвестиција у Србији.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести