Вучић са Додиком о предстојећим посетама и подршци Србије Републици Српској

БЕОГРАД: Председник Александар Вучић разговарао је данас у Београду са председавајућим Председништва БиХ Милорадом Додиком о значају предстојећих посета двојице државника Уједињеним Арапским Емиратима, Бахреину и Турској, као и значајнијој подршци Србије Републици Српској.
vucic dodik
Фото: Танјуг (видео)

Договорено је да Србија интензивира своју подршку Српској, а на захтев Додика, Србија ће посебну и велику подршку пружити општинама Костајница, Козарска Дубица, Невесиње и Дрвар.

Реч је о мање развијеним општинама РС и Федерације БиХ, које су делом страдале у последњим земљотресима, а од посебног су стратешког значаја за цео српски народ.

Вучић је рекао да ће Србија помоћи и да ће увек бити уз свој народ западно од Дрине, поштујући међународне законе и територијални интегритет БиХ, саопштила је прес служба председника Републике.

Такође, Вучић и Додик су оценили да српски народ у сфери политике, економије, а посебно културе и образовања, мора да пружи што јединственији одговор на савремене изазове.

У складу са тим, договорили су учешће стручњака из РС у заједничком писању уџбеника из српског језика, историје и географије за територије РС и Српске.

Додик се посебно захвалио Србији на вакцинама које је донирала Републици Српској и БиХ.

Председник Србије боравиће у посети УАЕ и Бахреину, док ће Додик посетити Турску.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести