Вучић и Чаба: Сарадња у свим областима, посебно економији

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић примио је у опроштајну посету амбасадорку Канаде Кетлин Чаба и захвалио јој што је, у току свог трогодишњег дипломатског рада у Београду, допринела јачању политичког дијалога две земље, као и сарадње у различитим областима, посебно на пољу економије.
v
Фото: Tanjug

Вучић и Чаба су констатовали да се повећава прилив канадских инвестиција, јер на српском тржишту тренутно послује више од 50 канадских компанија, саопштила је Прес служба председника.

Иако је највећи број њих из области рударства и енергетике, амбасадорка Чаба је истакла да је Србија веома добра дестинација за улагања у различитим привредним областима и да ју је као такву промовисала у Канади, пружајући канадским привредницима више информација о добрим резултатима српске економије.

Председник Србије и канадска амбасадорка су поздравили ступање на снагу Споразума о ваздушном саобраћају и изразили наду да ће ускоро бити отворена директна ваздушна линија између Београда и Торонта, која би допринела унапређењу економских односа, као и бољем упознавању и повезивању грађана Србије и Канаде.

Они су, тим поводом, истакли да је и српска заједница, која живи на канадском тлу, важан мост између Србије и Канаде.
Вучић је изразио захвалност на подршци коју Канада пружа европском путу Србије.

Амбасадорка Чаба је истакла да су реформе које Србија предузима с циљем придруживања ЕУ, такође важне и за побољшање услова за инвестирање и пословање.

Она је изразила захвалност на помоћи коју је Србија пружила у репатријацији канадских грађана по избијању пандемије, као и уважавање за начин на који су српске власти успешно одговориле на изазове пандемије.

Председник Србије је амбасадорки пожелео много успеха у будућем приватном и професионалном животу.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести