ВУЧИЋ СЕ САСТАО СА ПРЕДСЕДАВАЈУЋИМ ОЕБС-А Садржајан састанак, упозорио сам на кршење споразума у дијалогу Београда и Приштине

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић саопштио је данас да је имао добар и садржајан састанак са председавајућим Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) и шефом дипломатије Малте Ијаном Борџом, додавши да су разменили мишљења о билатералним односима, регионалним и геополитичким приликама, као и сарадњи Србије и ОЕБС-а и напретку реформских процеса у земљи.
1
Фото: Tanjug/Nemanja Jovanovic

"Нагласио сам важност улоге ОЕБС-а у очувању безбедности и стабилности у Европи и поштовању међународног јавног права. Упозорио сам, и овом приликом, на константно занемаривање и кршење постигнутих споразума када је у питању дијалог Београда и Приштине и указао на озбиљне последице таквог понашања Приштине и дела међународне заједнице", написао је Вучић на Инстаграм налогу "будуцностсрбијеав".

Додао је да је поновио да Србија, "и у овим изазовним околностима, доследно и одговорно поступа, како у спољнополитичким оквирима, тако и на унутрашњем плану, поштујући законодавне оквире, негујући конструктиван дијалог и штитећи свој народ, националне и државне интересе".

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести