Вучић: Србија постаје боље место за живот

ДОЊИ МИЛАНОВАЦ: Председник Српске напредне странке Александар Вучић поручио је данас у Доњем Милановцу, на скупу СНС-а, који се одржава поводом редовних локалних избора у Мајданпеку, да Србија полако, али сигурно постаје боље место за живот. 
т
Фото: Tanjug

Вучић је, у пуној сали Дома културе, казао да је данас ,док је долазио у Доњи Милановац, прошао путевима којима ниједан председник није ишао, те да је том приликом приметио да постоји 30 километара пута, који је у много лошем стању и који се мора поправити. 

Навео је да је договорено да се направи пројекат брзе саобраћајнице иза обале Дунава, која би спојила и Београд и друге делове централне Србије са истоком Србије, што ће значити за сва места у Браничевском округу и истакао да је то важно учинити, јер ће тада бити више инвестиција. 

„Имамо, због суфицита у буџету, тај новац и верујем да ће то значити останак људи на својим огњиштима, али и мотивацију за неке који су отишли у иностранство и напустили овај део Србије да се врате. Молићемо их да се врате, јер Србија полако, али сигурно постаје боље место за живот“, казао је Вучић. 

Истакао је да је држава спремна да само за Милановац плати највишу цену за пристаниште, визиторски центар и научно - истраживачки центар и казао да ће бити одвојено између три и четири милиона. Наводећи да ће бити већи број људи запошљен у целој општини Мајданпек, Вучић је казао да ће држава субвенционисати и приватни сектор. 

„У приватном сектору, за људе који су спремни да запошљавају, ми смо спремни да помогнемо и спремни смо да субвенционишемо приватни бизнис који би запошљавао пет или више људи и пореским олакшицама, али и директним субвенцијама, јер хоћемо да нам људи остану овде на својим огњиштима и да нам чувају Србију“, казао је. 

Додао је да наш народ обично воли да се утркује и прича велике приче о територијама, а да нам је земља празна. 

„Када погледате како је Србија празна и колико је места и села опустелих, онда је јасно да морамо да размишљамо и како да имамо више деце у будућности, али и како да нам се људи који су отишли у иностранство врате у отаџибину. Ја сам неизмерно захвалан вама који сте остали на својим огњиштима“, казао је председник СНС-а. 

Рекао је да ће се за месец дана повећати пензије свима, те да ће то радити сваке године и истакао да резулатата нема без тешког рада. 

„Понекад је много лакше говорити негативно и исказивати незадовољство, него показивати да нечији рад поштујеш, али ако се негде рад и труд поштују то је овде. Не обећавам вам куле и градове и нисам дошао да вам кажем гласајте за мене и све ће бити лепо. Никада неће бити лепо, али ће бити много боље и сваке године ћемо повећавати плате и пензије, а нећемо задуживати нашу децу“, казао је Вучић. 

Навео је да само због подршке грађана од 2014. године је направљен ред у земљи и имамо највише директних инветиција, да имамо највећи број запослених од када се мери запосленост, али и да и даље имамо велику незапосленост. 

„Успели смо да имамо вишак у буџету. Очекујем да видите у наредним месецима и годинама велики напредак на целом истоку Србије, заједно са Бором, Голубцем, Пожаревцем... Много је важно да покажемо одговорност и озбиљност, да добро разумете да је лако некога псовати и изговарати тешке речи, али е теско радити и доносити резултат“, казао је. 

Према његовим речима, потребно је показати и одговорност када је у питању Косово и Метохија

„Неки могу да вичу шта им је воља, а онај који носи одговорност мора да размисља о свему и о садашњици, али и о будућности и о томе шта нас чека. Ти који причају велике приче и бусају се у своје патриотске груди и кажу дали бисмо живот или не знам шта, ја их питам хоћете ли да идете да живите на Косову. Када то питање поставим, онда сви јунаци ником поникоше“, навео је председник СНС-а. 

Како је закључио, неко мора да размишља и о будућности, о томе коме ће земљу оставити и да ли ћемо имати коме да оставимо нашу земљу, а да притом чувамо наше интересе на Косову и Метохији и државне и националне интересе.

Грађани Мајданпека ће се 2. септембра на локалним изборима изјашњавати о представницима у локалном парламенту, који броји 31 одборника.

На прошлим локалним изборима, одржаним 7. септембра 2014. године, СНС је освојила 17 мандата, СПС, ПУПС, ЈС и СДПС пет, Демократска странка осам, а Влашка странка један мандат. 

На тим изборима цензус нису прешле листе група грађана „Доста је било - Саша Радуловић" и „Окупљање за Мајданпек и Поречје и листа СПО „Искрено за Мајданпек - Владимир Божић". 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести