Вучић: У Адијенту и Минту радиће 2.000 људи

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас у Горњим Недељицама, у разговору са мештанима села јадарске долине, да ће у фабрикама Адијент и Минт бити запослено око 2.000 људи, да је држава пуно уложила у тај крај и да ће наставити да улаже.
1
Фото: FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Вучић је казао да је Лозница пре била уништена, да је остала без фабрике Вискоза, да су биле уништене и друге фабрике, као и Бања Ковиљача, путеви у лошем стању.

-Ми смо довели Адијент и Минт, а само у Тршић смо уложили четири милиона евра. Нема пута који нисмо изградили - навео је Вучић.

Он је навео и да нико није чак ни причао о аутопуту у том делу Србије и подсетио да се сада гради брза саобраћајнице од Шапца до Лознице.

Истакао је да ће за само три године моћи да дође из Горњих Недељица до Београда за само сат и 10 минута, док му сада треба два сата.

Вучић је рекао да у Лозници не живи више од 65. 000 људи.

-У читавом Подрињу нам не живи 110.000 људи све до Перућца, јер су људи одлазили пошто нису имали посао - нагласио је Вучић.

Каже да је дошао у Горње Недељице да одговара на питања свакоме, док блокаде држе људи који су узели по 700.000 евра.

-Знам да су вам потребна и фудбалска игралишта, али мени је најважније да пронађемо људима посао, поручио је Вучић.

Каже да је видео на мосту код Шапца, где је данас обишасо радове, колио имамо страних радника, јер много градимо и не можемо да нађемо раднике из Србије. Иако ствари иду напред, одједном је сад - дај нам све - додао је Вучић.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести