Вучић у Росиној пунионици: Да имамо више оваквих ствари…

КУЧЕВО: У насељу Нересница, недалеко од Кучева, свечано је отворена пунионица газиране воде Роса Хомоље, у присуству председника Србије Александра Вучића.
v
Фото: Tanjug (Strahinja Aćimović)

Председник је обишао фабрику, а запослени су му објаснили принцип рада, и указали на велики квалитет воде која се овде вади и пуни.

“Тајна” воде која се производи у погону “Роса Хомоље” је у великом проценту калцијума.

Једна од запослених као техничар обезбеђивања квалитета воде, пренела је Вучићу да у фабрици строго воде рачуна о високом квалитету воде која ће изаћи на тржиште.

Богата је богата калцијумом, а један листа обезбеђује 30 одсто дневних потреба за калцијумом, запамтио сам, констатовао је преседник уз осмех.

Чуо је и да је појединим радницима то први посао, и да су задовољни.

Када бисмо имали оваквих ствари имали више, за стотине села.. Када год узмете Кока колу, они улажу на сигуран начин, рекао је Вучић.

Представник компаније рекао је председнику да су дуго тражили воду за газирање, и требало је неколико година да се нађе добар извор, што су на крају и успели на истоку Србије.

Вучић је констатовао да се мора пронаћи новац за канализациони прстен око Власине, што је око 16 милиона евра.

Роса Хомоље нови је члан Кока-Кола породице и на тржишту Србије доступна је од средине априла, а аквизиција ове фабрике завршена је крајем новембра месеца прошле године.

На овај начин домаће тржиште вода обогаћено је природном газираном водом, са обронака чистих хомољских планина.

У питању је вода високог квалитета и одличног минералног састава, са високим садржајем калцијума, која долази под познатим брендом Роса.


Тек смо отворили дебату о војном року, ја сам за

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је тек отворена дебата о враћању војног рока, да не треба журити са закључцима, а да је његов став у корист служења војске.

Вучић је, у Нересници, на питањре за детаље идеје о редовном слузењу војног рока, да ли обавеза остаје за оне који напуне 18 година, да ли ће се односити ретроактивно и постоји ли горња старосна граница, указао да не може да говори о детаљима, јер је тек отворена дебата.

Тек смо отворили дебату, не журите са закључцима. Можда буде, а можда и не. Ја сам реако шта ја мислим. Ја сам за, подвукао је он.


Нова газирана вода Роса Хомоље, која се пуни у Нересници, општина Куцево, доступна је на тржишту у ПЕТ паковањима од 0,5 л и 1,5 л.

Овом иновацијом, Кока-Кола систем у Србији још једном показује да прати жеље потрошача, али и да, као доказани лидер, препознаје и креира трендове, доприносећи на тај начцин развоју целог тржишта.

Поред председника Вучића, отварању су присуствовали и амбасадор САД Кристофер Хил, министарка привреде Анђелка Атанасковић, министар задужен за недовољно развијене општине Новица Тонче, генерални директор Кока - Коле ХБЦ Србија и Црна Гора Светослав Атанасов, као и генерални директор франшизе у компанији Кока-кола Србија, Црна Гора и Северна Македонија Лука Сантандреа.

Огромна подршка грађана - обавеза и одговорност

Вучић је поводом објављивања коначних резултата председничких избора захвалио грађанима на огромној подршци коју је добио и истакао да то значи и оргомну обавезу и одговорност.

Као председнички кандидат добио сам 1 530 000 гласова више од другопласираног, а два милиона висе од трећепласираног и то у другом мандату. То су готово нестварни бројеви посебно у другом мандату када сте већ досадили свима, када су вас људи сити после толико година. Да такву предност направите то је огромна одговорност и изузетна обавеза, рекао је Вучић у Кучеву одговарајући на новинарско питање поводом објављивања коначних резултата председничких и београдских избора и да ли СНС размишља о коалицијама у Београду где су најјачи.

Он је поручио да се мора сачувамо мир и стабилност и да се земља гура напред.

Да идемо сназније ка Европи, али и да развијамо сваки део наше земље и бринемо о сваком нашем грађанину и да показемо мање ароганције, мање бахатости и да висе слушамо људе, истакао је Вучић и изразио уверење да је то пресудно важно.

Он сматра да је то била и порука људи који им на другим нивоима нису прузили толику подршку коју су очекивали.

Радујем се увек оним политичким противницима који су срећни када добију четири, пет или 10 пута мање и казу да је то успех. Ми никада нисмо задовљни, увек желимо висе и боље и увек тражимо своје грешке да бисмо могли да их исправимо у будућности и направимо најбољи резултат, нагласио је Вучић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести